Flota rusă din Marea Neagră a început monitorizarea fregatei spaniole Cristobal Colon, care a intrat în Marea Neagră

foto

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat, pe 12.03.2021, că forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început monitorizarea unei fregata aparținând Forțelor Navale ale Spaniei, care a intrat în acvatoriul Mării Negre.

Forțe și mijloace ale FRMN au trecut la monitorizarea activităților fregatei Cristobal Colon din cadrul Forțelor Navale ale Spaniei, care a intrat în acvatoriul Mării Negre pe 12 martie, la ora 15.00 (ora Moscovei), se arată într-un comunicat de presă al CNCA, preluat de agenția de presă Tass.

Nave de luptă din state membre NATO intră periodic în Marea Neagră. De exemplu, în luna februarie, FRMN a urmărit activitățile unor dragoare aparținând Forțelor Navale ale Spaniei și Greciei.

Ministerul de Externe al Federației Ruse a precizat în mai multe rânduri că prezența militară în apele Mării Negre a navelor unor puteri din afara regiunii nu contribuie la consolidarea stabilității în zonă. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Intrarea fregatei spaniole în Marea Neagră a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care monitorizează tranzitul navelor prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele.

foto 1

Conform Convenției internaționale de la Montreux din anul 1936, navele de luptă ale statelor neriverane Mării Negre au dreptul să se afle în acvatoriul acestei mări maximum 21 de zile.

Procedurile standard ale FRMN de monitorizare a navelor străine din Marea Neagră prevăd întrebuințarea de forțe și mijloace navale, aeriene și terestre pentru supravegherea activităților desfășurate de acestea în regiune.

Probabil, în perioada următoare, o navă de luptă a FRMN va asigura escortarea directă a fregatei spaniole în timpul prezenței în acvatoriul Mării Negre.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s