Crucișătorul Moscova al Flotei ruse din Marea Neagră a început desfășurarea de activități de pregătire pe mare  

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 12.03.2021, crucișătorul purtător de rachete Moscova al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a ieșit pe mare pentru desfășurarea elementelor misiunii de curs K-2, respectiv “Navigația și ducerea luptei în mod independent de către o navă”.

Într-un poligon maritim din acvatoriul Mării Negre, echipajul crucișătorului va desfășura un complex de exerciții navale, precum și activități de întărire a coeziunii.

Pe timpul activităților practice, personalul crucișătorului Moscova urmează să execute antrenamente de apărare antiaeriană, activități de luptă pentru vitalitatea navei, exerciții de întrebuințare a mijloacelor de război electronic, precum și misiuni de asigurare a pazei și apărării navei în timpul traversării mării și staționării la ancoră într-o radă necunoscută.

Una dintre etapele activităților de pregătire pentru luptă va consta în îndeplinirea algoritmilor de acțiune a echipajului pe timpul întrebuințării complexului principal de rachete al navei.

După finalizarea activităților de pregătire, crucișătorul va reveni în punctul de dislocare permanentă din Sevastopol. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul purtător de rachete Moscova, care face parte din compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, este nava amiral a FRMN și singura navă de rang I din dotarea acesteia.

Înainte de ieșirea pe mare, echipajul crucișătorului a îndeplinit misiuni speciale de curs de tip K-1 (pregătirea navei pentru luptă și marș), care reprezintă începerea în fiecare an a unei prime etape în sistemul de admitere a marinarilor la îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

În ultima parte a anului 2020, nava a revenit în serviciul de luptă, după o perioadă lungă de inactivitate de peste patru ani, în care a fost supusă unui proces de reparare și refacere a capacității de luptă.

Probabil, în perioada următoare, crucișătorul va reveni și în prim-planul activităților de pregătire pentru luptă ale FRMN. Este posibil ca, în lunile următoare, nava să fie deplasată și în Marea Mediterană, pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s