Flota rusă din Marea Neagră a reacționat la prezența în regiune a fregatei spaniole Cristobal Colon  

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 15.03.2021, un complex de rachete de coastă Bastion și nava de patrulare Pavel Derzhavin au executat un exercițiu comun în acvatoriul Mării Negre, unde, în urmă cu câteva zile, a intrat o fregată aparținând Forțelor Navale ale Spaniei.

“În timpul exercițiului, echipajul navei de patrulare Pavel Derzhavin a ieșit din Baza Navală Novorossiysk și a îndeplinit misiuni de căutare și descoperire a unei nave a adversarului convențional. După găsirea acesteia, marinarii au început escortarea navei, după care au distrus-o prin întrebuințarea armamentului de rachete de mare precizie de la bord”, se arată într-un comunicat de presă al Statului major al FRMN, preluat de agenția de presă Interfax.

De asemenea, potrivit reprezentanților FRMN, echipajul unui complex de rachete de coastă de tip Bastion a îndeplinit algoritmi de acțiune privind descoperirea navei adversarului și a executat lansări de rachete asupra țintei maritime.

“Lupta de instrucție s-a desfășurat cu executarea de lansări electronice de rachete, fără întrebuinarea practică a rachetelor”, au informat reprezentanții FRMN.

După cum au precizat aceștia, activitățile s-au desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

Agenția de presă Interfax a anunțat anterior că, pe 12 martie, forțe și mijloace ale FRMN au început monitorizarea fregatei spaniole Cristobal Colon a Forțelor Navale ale Spaniei.

După începerea crizei din estul Ucrainei, în Marea Neagră intră în mod regulat nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale SUA și altor state membre NATO. Conform Convenției de la Montreux, navele din statele neriverane pot să rămână în acvatoriul Mării Negre pentru o perioadă de maximum 21 de zile. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, forțe și mijloace aparținând FRMN vor continua să desfășoare activități similare pe toată perioada șederii fregatei spaniole în Marea Neagră.

La acestea vor participa atât nave de luptă, cât și complexe de rachete de coastă sau avioane aparținând Aviației navale a FRMN.

Fregata Cristobal Colon este nava amiral a Grupării Navale Permanente 2 a NATO (SNMG2), din care face parte și fregata românească Regina Maria. Aceasta este integrată și în Sistemul de apărare antiarachetă de tip Aegis. Din punct de vedere tehnologic, fregata este considerată una dintre cele mai performante nave din lume.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s