Nave de luptă ale NATO au intrat în apele teritoriale georgiene. În sprijinul acestora, a fost efectuată cercetarea aeriană

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse turcești de pe Twitter au informat că, pe 15.03.2021, patru nave de luptă din compunerea Grupării Navale Permanente 2 a NATO (SNMG2) au intrat în pele teritoriale georgiene. Este vorba despre fregatele Cristobal Colon din Spania, Regina Maria din România, Kemalreis din Turcia și Smeli din Bulgaria.

Gruparea este condusă de contraamiralul Manuel Aguirre, comandantul SNMG2.

2

În perioada următoare, se așteaptă ca navele NATO să desfășoare exerciții comune cu nave ale Gărzii de Coastă din Georgia.

3

Probabil, în sprijinul grupării navale a NATO, pe 15 martie, în Marea Neagră a evoluat un avion de cercetare radioelectronică aparținând Forțelor Aeriene americane.

Aeronava, de tip Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de bord 63-9792 și indicativul radio DRYER66, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Insula Creta. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei, evoluând la o altitudine de aproximativ 10.500 de metri, cu o viteză de circa 880 de kilometri pe oră.

4

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud de Peninsula Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

5

Anterior, pe fondul prezenței navelor NATO în estul Mării Negre, partea rusă a desfășurat exerciții la sud-vest de Baza Navală Novorossiysk. La acestea au participat nava de patrulare Pavel Derzhavin și un complex de rachete de coastă de tip Bastion.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s