Bombardiere rusești au simulat distrugerea unor nave ale adversarului, în raioane maritime din vestul Mării Negre  

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 18.03.2021, echipaje ale bombardierelor de front Su-24M ale Aviației navale și apărării antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu privind distrugerea navelor adversarului convențional în acvatoriul Mării Negre.

Pe timpul primei etape a exercițiului, drone de tip Forpost din compunerea Aviației navale a FRMN au îndeplinit misiuni de cercetare într-un raion maritim din vestul Mării Negre și au descoperit un detașement de nave al adversarului.

Datele primite de la drone au fost transmise către două bombardiere Su-24M aflate în serviciul de luptă, pentru întrebuințarea bombelor de aviație asupra țintelor navale.

Echipajele bombardierelor Su-24M au îndeplinit activități de instrucție și luptă privind executarea unui atac cu bombe asupra adversarului, cu întrebuințarea practică a bombelor de aviație de tip OFAB-250-270.

În calitate de ținte au fost folosite două ținte-scut, care simulau nave de luptă ale adversarului convențional.

Exercițiul a fost efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei, într-un poligon maritim din acvatoriul Mării Negre. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele de front Su-24M aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN. În compunerea regimentului se află două escadrile de aviație, dotate cu 12 avioane de vânătoare Su-30SM și, respectiv, 12 avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Dronele de tip Forpost provin de la Regimentul 318 Aviație Mixtă – Kacha al Aviației navale a FRMN. Regimentul este structurat în trei escadrile de aviație, dotate cu avioane (Be-12 și An-26), elicoptere (Mi-8 și Ka-27) și drone (Forpost).

Exercițiul a fost desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a Grupării navale permanente 2 a NATO (SNMG-2), care se pregătește pentru participarea la exercițiul internațional Sea Shild 21. Acesta este organizat de Forțele Navale Române și se va desfășura în perioada 19-29 martie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s