Un avion britanic de cercetare radioelectronică RC-135W a zburat în proximitatea Peninsulei Crimeea  

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 18.03.2021, un avion britanic de cercetare de tip RC-135W a îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint, cu numărul de bord ZZ666 și indicativul radio RRR7228, a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Marea Britanie.

2

Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.455 de metri, cu o viteză de circa 827 de kilometri pe oră. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Ucrainei.

3

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-est de Peninsula Crimeea.

4

Aceeași aeronavă, cu numărul de bord ZZ666 și indicativele radio RRR7220 și RRR7221, a efectuat zboruri similare în proximitatea Crimeii pe 11 și 14 martie. Din analiza traiectelor de zbor folosite în cele trei misiuni din luna martie, se poate constata că acestea au fost aproape identice.

5

De la începutul lunii martie, în proximitatea Peninsulei Crimeea au fost înregistrate și patru zboruri efectuate de un avion american de cercetare radioelectronică de tip RC-135V. Acesta a zburat deasupra Mării Negre pe 08, 12, 15 și 16 martie. Aeronava, cu numărul de bord 63-9792 a întrebuințat indicativele radio BELCH51, ALGER12, DRYER66 și KIMMY27. Aceasta a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta.

Ca și în cazul avionului britanic, traiectele de zbor ale avionului american au fost aproape identice, cu mici variațiuni.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s