Nava mare de desant Saratov a FRMN revine la Sevastopol, după ce a îdeplinit misiuni în Marea Mediterană  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 18.03.2021, nava mare de desant Saratov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a tranzitat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre. Nava revine astfel la Sevastopol, după o nouă misiune de transport efectuată pe ruta Novorossiysk – Tartus (Siria).

Nava mare de desant Saratov a ieșit din Marea Neagră pe 07 martie, pentru a treia oară în anul 2021. Aceasta a îndeplinit prima misiune începând cu 11 ianuarie, revenind în Marea Neagră 23 ianuarie, iar pe cea de-a doua începând cu 08 februarie, după care s-a întors pe 22 februarie.

2

Din analiza acestui calendar, se poate constata că nava a îndeplinit câte o misiune pe lună, cu durata de maximum două săptămâni.

Nava mare de desant Saratov aparține Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Navele brigăzii participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s