În anul 2021, în proximitatea Crimeii vor fi executate opt exerciții ale Ucrainei și NATO, cu participarea a 11.000 de militari străini

foto

În cadrul unei mese rotunde desfășurate în Consiliul Federației, adjunctul ministrului rus al apărării, Andrei Kartapolov, a declarat, pe 18.03.2021, că, în cursul acestui an, în proximitatea Peninsulei Crimeea sunt planificate opt exerciții majore ale Ucrainei și statelor membre NATO.

“Pe parcursul anului 2021, în regiune sunt planificate opt exerciții de amploare ale Forțelor Armate ale Ucrainei și NATO, cu participarea a 11.000 de militari străini (americani, polonezi, români și englezi)”, a spus Kartapolov.

Potrivit precizărilor sale, “după includerea Crimeii în compunerea Federației Ruse, a crescut în mod semnificativ prezența militară a NATO în Regiunea Mării Negre”.

“Navele americane, avioanele de cercetare și dronele se apropie în mod regulat de frontierele rusești. În urma provocărilor organizate în Strâmtoarea Kerci de către Forțele Navale ale Ucrainei în luna noimebrie 2018, forțele și mijloacele NATO s-au activat și mai mult. Numărul zborurilor avioanelor de cercetare în regiune a crescut cu 40%, iar cel din proximitatea Peninsulei Crimeea cu 60%”, a menționat Kartapolov.

Acesta a declarat că, “în aceste condiții, conducerea țării a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea securității statului și pentru combaterea amenințărilor la adresa securității Federației Ruse pe direcția strategică sud”.

“În Peninsula Crimeea a fost formată și este întărită permanent o grupare de trupe unică, dotată cu cele mai moderne și mai înalte tehnologii. Această grupare nu acordă nicio șansă unui adversar potențial, care atentează la integritatea teritorială a țării noastre”, a concluzionat adjunctul ministrului rus al apărării. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Masa rotundă din camera superioară a Adunării Federale din Rusia a fost organizată cu ocazia împlinirii a șapte ani de la referendumul organizat în Crimeea pentru unificarea cu statul rus.

Trebuie menționat faptul că generalul colonel Andrei Kartapolov este adjunctul ministrului rus al apărării pentru probleme politice, fapt ce înseamnă că este necesară interpretarea declarațiilor sale într-o cheie politică.

Cert este faptul că, după anul 2014, în urma evenimentelor din Ucraina, soldate între altele cu integrarea Peninsulei Crimeea în Federația Rusă și formarea republicilor separatiste Donețk și Lugansk, în Regiunea Mării Negre a fost declanșată o confruntare de tip război rece între Rusia și SUA, respectiv Rusia și NATO.

Încordarea în zonă a crescut progresiv și se pare că încă nu a atins apogeul. Fiecare parte își consolidează potențialul militar din regiune și își intensifică activitățile de pregătire pentru luptă, în scopul descurajării adversarului.

Evoluțiile de această natură sunt deosebit de periculoase pentru situația de securitate din regiune și pot să se transforme chiar într-un conflict militar.   

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s