Trupele din sud-vestul Rusiei vor desfășura exerciții de amploare, pe fondul intensificării acțiunilor NATO în Regiunea Mării Negre  

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 21.03.2021, că unități din cadrul armatelor de arme întrunite, a armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, precum și a Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică vor participa la exerciții comune, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

Exercițiile se vor desfășura sub conducerea comandantului Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

“În cadrul verificării de control asupra perioadei de intrucție de iarnă, într-o concepție unică, împreună cu unitățile armatelor de arme întrunite ale Regiunii Militare Sud vor participa la exerciții și unități aparținând Flotei din Marea Neagră, Flotilei din Marea Caspică și armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților regiunii, grupuri tactice de nivel batalion vor executa exerciții comune cu echipale ale navelor de luptă și cu escadrile aparținînd Aviației Operativ-Tactice, Aviației Forțelor Terestre și Aviației navale. De asemenea, pentru verificarea capacități de reacție pentru respingerea desantului maritim și aerian al adversarului convențional, la exerciții vor participa și unități de Infanterie Marină, ale Trupelor de Apărare de Coastă și Trupelor de Desant Aerian dislocate pe teritoriul Regiunii Militare Sud.

“În prezent, organizarea cooperării intercategorii în cadrul activităților planificate de pregătire a trupelor reprezintă una dintre misiunile principale. De asemenea, creșterea nivelului de participare a aviației la activitățile de pregătire a Forțelor Terestre, Trupelor de Apărare de Coastă și Forțelor Navale, contribuie la întărirea calității acțiunilor comune, precum și la perfecționarea deprinderilor personalului navigant”, a declarat Aleksandr Dvornikov.

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud a anunțat că aviația, apărarea antiaeriană, grupările navale și unitățile terstre vor îndeplini misiuni acționând atât în cooperare, cât și în calitate de adversar convențional.

Anterior, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a atras atenția asupra desfășurării de către statele membre NATO și partenerii din Regiunea Mării Negre, Ucraina și Georgia, a unei serii de exerciții navale, precum și a unor activități complexe de pregătire pentru luptă, cu întrebuințarea grupărilor navale, aviației și unităților speciale. Potrivit precizărilor sale, la aceste exerciții sunt desfășurate și activități de redislocare a trupelor americane în state din Regiunea Mării Negre, în proximitatea Crimeii și a litoralului caucazian.

“În această perioadă, este important și pentru noi, apărătorii securității Rusiei, să menținem un nivel ridicat de pregătire și să reacționăm la schimbările din această situație dificilă”, a declarat Dvornikov. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: De regulă, verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă se desfășoară pe parcursul lunii aprilie. Probabil, în acest an verificarea a fost ușor devansată, din cauza unor activități de pregătire pentru luptă desfășurate, inclusiv în Regiunea Mării Negre, de către forțele NATO. Este vorba despre cel mai mare exercițiu desfășurat în Europa în ultimii ani, Defender Europe 21, precum și de exercițiul naval Sea Shield 21.

Este de așteptat ca, în zilele următoare, trupele ruse din Regiunea Militară Sud să fie alertate și să înceapă desfășurarea unor activități de pregătire pentru luptă de amploare. Centrul de greutate al acestora va fi, probabil, în Marea Neagră, unde nave de luptă și aviația regiunii vor simula distrugerea unor grupări navale ale adversarului. Foarte probabil, la activități vor participa și bombardiere ale Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).   

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s