Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord va efectua o nouă lansare-test a rachetei hipersonice Zircon  

1

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat, pe 24.03.2021, că fregata Amiral Gorshkov din compunerea diviziei de nave purtătoare de rachete a ieșit în Marea Barents pentru testarea rachetei hipersonice Zircon.

“Echipajul fregatei Amiral Gorshkov a ieșit în Marea Barents, unde va executa o serie de elemente de pregătire pentru luptă și va efectua trageri cu armamentele de rachete și artilerie asupra unor ținte maritime”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Tass.

După desfășurarea activităților de pregătire pentru luptă în Marea Barents, fregata va reveni în punctul de dislocare permanentă din Severomorsk.

Fregata Amiral al Flotei Uniunii Sovietice Gorshkov a fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg și a fost introdusă în dotarea Flotei de Nord în iulie 2018. Aceasta a participat, cu succes, la mai multe exerciții și a efectuat un marș circular în jurul lumii.

Fregatele Proiect 22350 sunt nave de luptă multirol, capabile să ducă acțiuni de luptă eficiente cu adversarul aerian, maritim și submarin, precum și să execute atacuri asupra unor obiective terestre și de coastă, la distanțe de peste 1.500 de kilometri. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Anterior, reprezentanții ruși și-au anunțat intenția de a accelera la maximum testarea rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon, în așa fel încât aceasta să fie introdusă în dotarea Forțelor Navale în prima jumătate a anului 2022.

Astfel, în cursul acestui an, vor fi efectuate mai multe lansări-test, în paralel, de pe fregata Amiral Gorshkov și submarinul Severodvinsk.

Fregata Flotei de Nord va efectua în anul 2021 două lansări ale rachetei Zircon în cadrul testelor constructive de zbor și până la patru lansări ca parte a testelor de stat. Începând din luna iunie, la testarea rachetei hipersonice Zircon va participa și submarinul Severodvinsk din compunerea Flotei de Nord, care va efectua până la patru lansări, din care prima de la suprafața apei, iar următoarele din imersiune.

Programul de teste al rachetei hipersonice Zircon pentru anul 2020 a fost realizat integral, fiind efectuate trei lansări de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, din care două asupra unor ținte navale (una pe timp de noapte) și a treia împotriva unei ținte terestre.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s