Rusia a lansat la apă încă un submarin diesel-electric ce va fi echipat cu rachete de croazieră de tip Kalibr  

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat că, pe 26.03.2021, la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, a fost lansat la apă submarinul Magadan, cel de-al treilea submarin diesel-electric Proiect 636.3 destinat Flotei din Oceanul Pacific.

“Astăzi, în cadrul acestui eveniment solemn, lansăm la apă submarinul Magadan, al treilea din seria construită pentru Flota din Oceanul Pacific. Cu toate că anul 2020 s-a dovedit a fi unul foarte dificil, am reușit totuși să îndeplinim comanda în termenul stabilit”, a declarat directorul general al Șantierului Naval al Amiralității, Aleksandr Buzakov.

Acesta a precizat că submarinul va fi predat Forțelor Navale până pe data de 25 noiembrie.

Primul submarin Proiect 636.3 construit pentru Flota din Oceanul Pacific, Petropavlovsk-Kamchatsky, a fost livrat în luna noiembrie 2019. Al doilea submarin, denumit Volkhov, a fost introdus în dotarea flotei în octombrie 2020.

La sfârșitul anului 2019, a început construcția următoarelor două submarine, Magadan și Ufa. Începerea construcției pentru utlimele două submarine este planificată pentru anul 2021.

Anterior, a fost construită o serie formată din șase submarine pentru Flota din Marea Neagră.

Submarinele din cadrul proiectului fac parte din generația a treia, având un deplasament de 3.950 de tone și o viteză de 18 noduri. Acestea au echipajul format din 52 de militari și se pot scufunda la o adâncime de 300 de metri. Autonomia submarinelor este de 45 de zile, iar distanța de navigație de 400 de mile.

Submarinele proiect 636.3 sunt dotate cu un nou complex inerțial de navigație, cu un sistem modern automatizat de informații și conducere, cu armament de rachete de mare precizie și cu torpile puternice.

În dotarea acestora se află șase tuburi lans-torpilă cu calibrul de 533 de milimetri, care pot întrebuința atât torpile, cât și rachete de croazieră Kalibr.

Submarinele pot detecta ținte la distanțe de trei patru ori mai mari decît cele la care pot fi ele detectate de către adversar. Pentru zgomotul redus și capacitatea de a se deplasa în secret, acestea au fost denumite în cadrul NATO “gaura neagră”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși au fost introduse în dotarea Flotei din Oceanul Pacific de mai mult timp, primele două submarine, Petropavlovsk-Kamchatsky și Volkhov, nu au fost încă deplasate la Flota din Oceanul Pacific, aflându-se în continuare în Marea Baltică.

Reprezentanții ruși au decis ca transferul acestora să se realizeze în vara acestui an, probabil în perioada iunie-iulie. Cu toate că există mai multe altenative de deplasare din Marea Baltică în Oceanul Pacific, s-a decis că acestea vor urma un curs ce va include Marea Mediterană și Canalul Suez.

Nu este exclus ca, pentru o perioadă de câteva luni, cele două submarine să rămână în portul Tartus din Siria și să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Acest lucru ar facilita și trimiterea ultimelor două din cele șase submarine ale Flotei din Marea Neagră, Kolpino și Veliky Novgorod, la reparații în Șantierul Naval din Kronștadt (Marea Baltică).

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s