Rusia a încheiat prima etapă de testare a rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon  

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 25.03.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că testele constructive de zbor ale rachetei hipersonice Zircon de pe o platformă purtătoare de suprafață, respectiv fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord, au fost încheiate, iar în perioada următoare vor începe testele de stat.

“Testele constructive de zbor ale rachetei Zircon, cu întrebuințarea fregatei Amiral Gorshkov, au fost finalizate cu succes. În total, au fost efectuate patru lansări. Toate rachetele au lovit cuiul țintei, adică centrul cercului în care ar trebui să cadă racheta”, a precizat sursa.

Anterior, s-a informat că programul testelor constructive de zbor ale rachetei hipersonice Zircon pe anul 2020 au fost îndeplinite în volum complet, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov fiind efectuate trei lansări: două asupra unor ținte navale și una asupra unei ținte terestre.

În ceea ce privește testarea rachetei Zircon de pe o platformă submarină, respectiv submarinul Severodvinsk al Flotei de Nord, sursa a precizat că, în acest an, sunt planificate cel puțin două lansări în cadrul testelor constructive de zbor, iar testele de stat vor fi efectuate în anul 2022, când va avea loc și introducerea rachetei în înzestrare.

Anterior, o altă sursă a declarat pentru agenția Tass că prima lansare-test a rachetei hipersonice Zircon de pe o platformă submarină va fi efectuată cel mai devreme în luna iunie. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși nu a fost anunțată explicit, probabil că cea de-a patra lansare a rachetei hipersonice Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a avut loc în cea de-a doua parte a zilei de 25 martie, din Marea Barents.

Anterior, reprezentanții ruși au anunțat că, în prima parte a zilei, fregata Amiral Gorshkov a lansat o rachetă de croazieră Onyks asupra unei ținte de coastă. Aceasta a fost amplasată la o distanță de peste 300 de kilometri, într-un poligon din arhipelagul Novaya Zemlia.

Fregata Amiral Gorshkov a ieșit în Marea Barents pe 23 martie, “pentru întrebuințarea armamentelor de rachete și artilerie”.

Surse: tass.ru, ria.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s