Avioane americane au îndeplinit misiuni de cercetare în proximitatea Peninsulei Crimeea  

11

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 31.03.2021, două avioane americane de tip RC-135W și P-8A au îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint, cu numărul de bord 62-4134 și indicativul radio LEGIT81, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. După decolare, aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 5.425 de metri, cu o viteză de circa 590 de kilometri pe oră. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

2

Ulterior, avionul a efectuat mai multe treceri la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

3

Este pentru a doua oară când aeronava îndeplinește misiuni în Marea Neagră, după un zbor similar efectuat pe 24.03.2020. Avionul a fost adus la Baza Aeriană Souda Bay pe 18 martie, înlocuind aeronava RC-135V cu numărul de bord 63-9792

Înainte de plecarea de la Souda Bay, în luna martie, avionul RC-135V cu numărul de bord 63-9792 a efectuat cinci misiuni de cercetare în proximitatea Peninsulei Crimeea. Acesta a zburat deasupra Mării Negre pe 08, 12, 15, 16 și 19 martie.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava cu numărul de înregistrare P-8 Noreg a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.145 de metri, cu o viteză de circa 678 de kilometri pe oră.  

4

Probabil, avionul a efectuat mai multe treceri în proximitatea Peninsulei Crimeea.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s