Nava de cercetare electronică Ivan Khurs a Flotei ruse din Marea Neagră se deplasează spre Marea Mediterană  

1

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 29.03.2021, citând rețelele de socializare turcești, că nava de cercetare electronică Ivan Khurs a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor, îndreptându-se către Marea Mediterană.

Potrivit datelor disponibile din sursele deschise, nava are ca misiune asigurarea comunicațiilor și conducerii flotei, efectuarea cercetării radio și ducerea războiului electronic, precum și monitorizarea componentelor sistemului american de apărare antirachetă.

Potrivit precizărilor Flotei a 6-a operative a SUA, cu o zi înainte, din portul spaniol Rota, au ieșit pe mare două distrugătoare americane, Ross și Roosevelt, dotate cu elemente ale sistemului american Aegis de apărare antirachetă. Acestea fac parte din sistemul de apărare antirachetă din Europa. După anumite date, distrgugătoarele au traversat deja Strâmtoarea Gibraltar și au intrat în Marea Mediterană.

În același timp, în prezent, în Marea Mediterană se află și gruparea de luptă a portavionului american Dwight Eisenhower. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de cercetare Ivan Khurs aparține Divizionului 519 Nave de Cercetare – Sevastopol din cadrul FRMN.

Probabil, în perioada următoare, nava urmează să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

2

Ultima misiune îndeplinită de aceasta în regiune a avut loc în perioada 2019-2020. Nava a traversat Strâmtoarea Bosfor pe 30 noiembrie 2019 în direcția Mării Mediterane și a revenit în Marea Neagră pe 21 aprilie 2020. În cele 144 de zile petrecute în misiune, nava de cercetare Ivan Khurs s-a deplasat în Marea Mediterană, Marea Roșie, Marea Arabiei, Oceanul Atlantic și Oceanul Indian.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s