Două fregate din cadrul SNMG-2 au ieșit din acvatoriul Mării Negre, după ce au participat la exerciții în regiune

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 01.04.2021, fregata spaniolă Mendez Nunez a început tranzitarea Strâmtorii Bosfor, părăsind astfel acvatoriul Mării Negre. Cu numai câteva ore înainte, din Marea Neagră a ieșit și fregata turcească Kemalreis.

Cele două nave de luptă fac parte din Gruparea navală permanentă 2 a NATO (SNMG-2), fregata spaniolă asigurând și conducerea acesteia.

foto 2

Fregata Mendez Nunez a intrat în Marea Neagră pe 17 martie, aflându-se astfel în regiune timp de 15 zile. În acest interval, a participat, împreună cu fregatele Regina Maria din România, Kemalreis din Turcia și Smeli din Bulgaria, la o serie de activități de pregătire pentru luptă în apele teritoriale ale Georgiei și României. Cea mai importanță dintre acestea a fost exercițiul NATO cu numele de cod Sea Shield 21, organizat de Forțele Navale Române, care s-a desfășurat în perioada 19-29 martie.

foto 3

Mendez Nunez a preluat conducerea SNMG-2 de la o altă fregată spaniolă, Cristobal Colon, care s-a aflat în Marea Neagră în perioada 12-22 martie.

Alături de cele cinci fregate ale NATO, la exercițiul Sea Shield 21 au mai participat și două nave de luptă americane, respectiv crucișătorul Monterey și distrugătorul Thomas Hudner. Acestea fac parte din gruparea portavionului Dwight Eisenhower, aflat în Marea Mediterană.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s