Mijloace americane de cercetare aeriană “stau cu ochii” pe Crimeea și Ucraina

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 02.04.2021, mijloace americane de cercetare aeriană au continuat să îndeplinească misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea. O dronă de cercetare strategică RQ-4B și un avion de patrulare antisubmarin P-8A s-au aflat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiul aerian al Ucrainei.

Acestea au monitorizat zonele sensibile din proximitatea Peninsulei Crimeea și a liniei de demarcație din Donbas, unde, în ultimele zile, au fost semnalate mișcări importante de armamente și tehnică militară.

1

Drona de cercetare strategică RQ-4B Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.150 de metri, cu o viteză de circa 660 de kilometri pe oră.

foto 2

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, drona a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea. Aceasta a întrat apoi în spațiul aerian al Ucrainei, unde a efectuat mai multe treceri în zona liniei de demarcație din Donbas.

O dronă americană de același tip, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella, s-a mai aflat în Regiunea Mării Negre pe 16 și 25 martie. Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare 04-2021, a întrebuințat tot indicativul radio FORTE10.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat tot de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 3.048 de metri, cu o viteză de circa 508 kilometri pe oră. 

3

Traiectul de zbor al aeronavei a urmat conturul Peninsulei Crimeea, în partea dinspre Marea Neagră, cu mai multe treceri la sud de Strâmtoarea Kerci.

4

Ultimele misiuni ale avionului în Marea Neagră au avut loc pe 31 martie și pe 01 aprilie.

În concluzie, se poate aprecia că, pe fondul tensionării situației din estul Ucrainei, unde se așteaptă începerea unei ofensive a armatei ucrainene, care va fi urmată, cel mai probabil, de o intervenție militară rusă, avioane și drone de cercetare din cadrul NATO, aparținând, în special, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale ale SUA, și-au intensificat zborurile în Regiunea Mării Negre.

Astfel, pe 01 aprilie, deasupra Mării Negre s-au aflat un avion american de tip P-8A și un avion britanic RC-135W. Cu o zi înainte, pe 31 martie, în proximitatea Peninsulei Crimeea au zburat două avioane americane: unul de tip RC-135W și unul P-8A. De asemenea, pe 30 martie, avionul britanic de cercetare radioelectronică RC-135W a îndeplinit o nouă misiune deasupra Mării Negre.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s