Două misiuni, un singur obiectiv: monitorizarea activităților militare ale Federației Ruse

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 03.04.2021, două avioane americane de tip P-8A au îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea și în estul Mării Mediterane.

Primul avion de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia la ora 09.00 AM, (10.00 ora Bucureștiului). Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE683C), a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.820 de metri, cu o viteză de circa 693 de kilometri pe oră.

1

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate la sud și sud-est de Insula Cipru, precum și din proximitatea portului sirian Tartus. Probabil, au fost vizate activitățile desfășurate de forțe și mijloace aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse în estul Mării Mediterane și în Punctul de Asigurare Tehnico-Materială al Forțelor Navale din portul Tartus. Cu certitudine, o atenție specială a fost acordată submarinelor Flotei ruse din Marea Neagră prezente în zonă, respectiv Stary Oskol și Rostov pe Don  

4

Al doilea avion de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia la ora 11.30 AM, (12.30 ora Bucureștiului). Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE6839), a evoluat la o altitudine de aproximativ 2.743 de metri, cu o viteză de circa 482 de kilometri pe oră.

3

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

2

O aeronavă de tip P-8A a mai îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre și pe 31 martie și 01 aprilie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s