Poseidoanele americane nu au weekend: ținte noi în Marea Neagră și în Marea Mediterană

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.04.2021, două avioane americane P-8A au îndeplinit noi misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea și în estul Mării Mediterane.

Primul avion de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia la ora 08.30 AM, (09.30 ora Bucureștiului). Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE68A9), a evoluat la o altitudine de aproximativ 3.048 de metri, cu o viteză de circa 465 de kilometri pe oră.

2

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate între Insula Cipru, și Siria. Aeronava s-a învârtit în cerc de mai multe ori deasupra apelor neutre ale Mării Mediterane, la vest de portul sirian Tartus. Probabil, au fost vizate activitățile desfășurate de nave de suprafață și submarine aparținând Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din estul Mării Mediterane.    

6

Al doilea avion de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia la ora 09.30 AM, (10.30 ora Bucureștiului). Aeronava, a fost semnalată la un moment dat la vest de Sevastopol. Deocamdată, nu au fost obținute mai multe informații despre aceasta.

3

Probabil că, avionul a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea.

Cele două avioane au îndeplinit o misiune similară și pe 03 aprilie.

5

De asemenea, o aeronavă de tip P-8A a mai îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre și pe 31 martie și 01 aprilie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s