Și Republica Belarus concentrează trupe la frontieră. Un război în Ucraina este considerat iminent

foto

Isteria militară din Ucraina și încercările Kievului de a rezolva prin forță problemele economice ale țării au determinat Republica Belarus să ia o serie de măsuri. Șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Institutului de Sociologie al Academiei Naționale de Științe, Nikolai Șchecin, a declarat că un război în Ucraina este inevitabil.

Potrivit expertului, evitarea unui război în Ucraina nu va fi posibilă, deoarece confruntările civile din această țară sunt întreținute în mod artificial. Ca urmare, autoritățile de la Minsk trebuie să adopte o serie de măsuri adecvate în domeniul apărării și să consolideze legislația în ceea ce privește asigurarea securității țării.

În cadrul activităților defensive, pentru a-și proteja teritoriul împotriva unor eventuale atacuri ale unui adversar potențial, conducerea Republicii Belarus a decis să concentreze trupe la frontiera cu Ucraina. Astfel, coloane de blindate și vehicule militare au fost trimise în zona orașelor Gomel și Brest, de-a lungul autostrăzilor și căilor ferate.

La sfârșitul lunii martie, au existat informații despre deplasări de tancuri în districtul Pinsk din Regiunea Brest, lângă frontiera cu Ucraina. Manevrele au fost associate însă cu activități militare planificate anterior. Astfel, la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, în această regiune se desfășoară exerciții ale Brigăzii 38 Desant-Asalt, care au fost anunțate anterior de Ministerul Apărării al Republicii Belarus pe contul său de Twitter. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Implicarea Republicii Belarus într-un eventual război între Rusia și Ucraina este puțin probabilă. De asemenea, nici folosirea teritoriului Republicii Belarus de către trupele ruse pentru declanșarea unui atac împotriva Ucrainei nu este sustenabilă.

Probabil că măsurile de relocare a unor unități în apropierea frontierei cu Ucraina au un caracter strict defensiv și fac parte dintr-un set de măsuri preventive pentru împiedicarea extinderii conflictului pe teritoriul Republicii Belarus.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s