O nouă zi aglomerată pentru avioanele de cercetare americane: vizate în continuare Crimeea și estul Mării Mediterane

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 05.04.2021, două avioane P-8A și unul P-3C aparținând Forțelor Navale ale SUA au îndeplinit noi misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea și în estul Mării Mediterane.

Primul avion de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE683C), a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 880 de kilometri pe oră.

1

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate între Insula Cipru, și Siria. Aeronava a efectuat mai multe treceri deasupra apelor neutre ale Mării Mediterane, la vest de portul sirian Tartus. Probabil, au fost vizate activitățile desfășurate de nave de suprafață și submarine aparținând Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din estul Mării Mediterane.   

11

Avionul de cercetare radioelectronică Lockheed EP-3E Aries II (P-3C) a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de înregistrare 161410 și indicativul radio BW41, a ieșit deasupra Mării negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 7.460 de metri, cu o viteză de circa 686 de kilometri pe oră.

2

Traiectul de zbor al avionului a inclus raioane maritime situate la sud de Peninsula Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Kransodar. Acesta s-a apropiat cel mai mult de Baza Navală rusă din Novorossiysk.

21

Al doilea avion de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg (cod ICAO AE6888), a evoluat la o altitudine de aproximativ 3.658 de metri, cu o viteză de circa 678 de kilometri pe oră.

3

Avionul a urmat conturul Crimeii, efectuând, probabil, mai multe treceri la sud-vest și sud-est de peninsulă.

Este pentru a treia zi consecutiv când avioane de patrulare antisubmarin de tip P-8A zboară deasupra Mării Negre și în estul Mării Mediterane.

De asemenea, o aeronavă de tip P-8A a mai îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre și pe 31 martie și 01 aprilie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s