Un avion rusesc de cercetare Il-20M a efectuat un zbor atipic deasupra Mării Azov și Mării Negre

00

Analiză remnmilitaryblog

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 17.04.2021, un avion rusesc de cercetare radioelectronică de tip Il-20M a zburat deasupra Mării Azov și în partea de est a Mării Negre.

Aeronava, cu numărul de înregistrare RF-90924 și indicativul radio 11708, a evoluat la o altitudine de 6.995 de metri, cu o viteză de aproximativ 500 de kilometri pe oră.

Aceasta a venit, probabil, de pe un aerodrom din apropiere de Moscova și a evoluat la sud de Rostov pe Don și Yeysk, după care a ieșit deasupra Mării Azov.

Ulterior, avionul a coborât perpendicular pe localitatea Anapa, ieșind deasupra acvatoriului Mării Negre.

1

La vest de Novorossiysk, aeronava a zburat paralel cu litoralul Ținutului Kransodar, până în apropierea localității Soci, unde a evoluat în mai multe cercuri concentrice, după care a intrat pe teritoriul Rusiei.

De regulă, avioanele rusești de cercetare de tip Il-20M îndeplinesc misiuni specifice deasupra Mării Negre, efectuând ocoluri largi până în proximitatea litoralurilor României, Bulgariei și, eventual, Turciei și Georgiei.

Zborul din 17 aprilie a fost unul atipic și se pare că a vizat mai mult teritoriul Rusiei, decât celelate state riverane Mării Negre. Singura zonă de care poate fi legat este reprezentată de localitățile ucrainene Mariupol, Berdyansk și Melitopol.

0

Este posibil ca aeronava să fi verificat modul de asigurare a protecției și mascării dispozitivelor militare rusești formate în ultima perioadă în regiune, în scopul reducerii vizibilității acestora față de mijloacele de cercetare aeriană ale NATO, care zboară zilnic în zonă. De fapt, pe 17 aprilie, la scurt timp înainte de trecerea avionului Il-20, în apropierea litoralului rusesc a evoluat o dronă strategică americană RQ-4B, care a intrat ulterior în spațiul aerian al Georgiei. De asemenea, imediat după avionul rusesc, la o distanță de numai câteva mile, a venit în regiune un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon al Forțelor Navale americane.

4

Pe de altă parte, nu poate fi exclusă nici o misiune a avionului de cercetare radioelectronică Il-20M în sprijinul Administrației prezidențiale, ținând cont că în localitatea Soci se află o reședință a președintelui Vladimir Putin. Se poate aprecia ca posibilă o deplasare a președintelui la Soci în orele sau zilele următoare. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s