Încă două nave rusești de desant au traversat Strâmtoarea Bosfor și au intrat în Marea Neagră

foto 1

Agenția de presă rusă Interfax a informat, citând surse locale turcești, că, în seara zilei de 17.04.2021, navele mari de desant Kaliningrad și Korolev au traversat Strâmtoarea Bosfor și au intrat în acvatoriul Mării Negre.

Cele două nave, care aparțin Flotei ruse din Marea Baltică, se îndreaptă spre Sevastopol.

Anterior, tot sâmbătă, au intrat în Marea Neagră alte două nave mari de desant, Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga, ale Flotei de Nord, venind din direcția Mării Mediterane.

De asemenea, reprezentanții militari ruși au anunțat că 15 nave de luptă și auxiliare ale Flotilei din Marea Caspică au ajuns în Marea Neagră, unde vor participa la o serie de exerciții navale. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea navelor de desant Kaliningrad și Korolev prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și pe Twitter de către utilizatori turci, care au publicat fotografii cu acestea.

foto 2

De asemenea, pe Twitter a fost publicată o hartă cu navele de luptă rusești aflate în prezent în Marea Neagră. Din aceasta rezultă că, în jurul Peninsulei Crimeea sunt dislocate aproximativ 20 de nave de luptă din cadrul Flotei din Marea Neagră, Flotei de Nord, Flotei din Marea Baltică și Flotilei din Marea Caspică.

foto 3

Probabil, în zilele următoare, acestea vor trece la desfășurarea unor activități comune de pregătire pentru luptă, în cooperare cu Aviația navală a Flotei din Marea Neagră și Aviația Operativ Tactică a Regiunii Militare Sud.

Activitățile militare ale Rusiei în Marea Neagră vizează afișarea forței și descurajarea unor acțiuni ostile din partea Ucrainei sau statelor membre NATO, într-o regiune aflată în centrul intereselor rusești.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un comentariu