Program de weekend: drone americane de cercetare verifică dispozitivele militare rusești la Marea Neagră

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, în perioada 17-18.04.2021, drone americane de cercetare strategică RQ-4B au continuat să îndeplinească misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea. Acestea au zburat deasupra Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Pe 17 aprilie, o dronă americană de cercetare strategică de tip RQ-4B-40 Global Hawk a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre. Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.125 de metri, cu o viteză de circa 665 de kilometri pe oră.

Drona a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei și a efectuat mai multe treceri în punctele cheie vizate de obiceiîn regiune, respectiv Peninsula Crimeea, Ținutul Krasnodar, Georgia (bazele militare ruse din Abhazia și Osetia de Sud, Nagorno-Karabakh) și Ucraina (linia de demarcație din Donbas).

drona ieri

Pe 18 aprilie, o altă dronă americană de cercetare strategică de tip RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul radio FORTE11, a decolat tot de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.295 de metri, cu o viteză de circa 630 de kilometri pe oră.

1

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei și a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea. Ulterior, acesta a intrat în spațiul aerian al Ucrainei și a zburat în apropierea liniei de demarcație din Donbas.

2

Trebuie precizat faptul că, în ambele zile, dronele americane au fost completate și de avioane de cercetare americane și britanice. Astfel, în timp ce pe 17 aprilie deasupra Mării Negre s-a aflat un avion american de patrulare antisubmarine de tip P-8A Poseidon, pe 18 aprilie, în zonă a zburat un avion britanic de tip RC-135W Rivet Joint. Acestea au urmat traiectele pe care se deplasează în mod obișnuit în proximitatea Peninsulei Crimeea.

Începând din ultimele zile ale lunii martie, în Regiunea Mării Negre s-au aflat zilnic avioane sau drone din SUA și alte state membre NATO (Marea Britanie și Turcia). Acestea culeg informații referitoare la deplasările de trupe rusești și echipamentele din dotarea acestora. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s