Semne de război: Autoritățile americane recomandă cetățenilor să evite zborurile peste anumite regiuni din Rusia și Ucraina

foto

Potrivit topcor.ru, autoritățile americane sunt îngrijorate pentru siguranța cetățenilor săi, care zboară peste anumite regiuni din Rusia și Ucraina. Astfel, acestea au avertizat companiile aeriene că o serie de zone din cele două țări reprezintă “o amenințare” pentru zborurile aviației civile americane, “din cauza tensiunilor geopolitice”.

Ca urmare a concentrării de trupe rusești la granițele Ucrainei, SUA recomandă companiilor aeriene să evite traversarea “teritoriilor periculoase” din Rusia și Ucraina. Acest lucru este valabil, în special, pentru zonele de control aerian din Kiev, Nipru, Simferopol, Moscova și Rostov pe Don.

Restul teritoriilor rusești și ucrainene sunt considerate ca fiind sigure pentru aeronavele civile americane.

Pe de altă parte, Serviciul aviației civile din Ucraina a informat despre existența în țară a sistemelor de avertizare timpurie asupra pericolelor pentru aviație, al căror scop constă în prevenirea unor posibile amenințări la adresa zborurilor din regiunile conflictului armat. Potrivit autorităților de la Kiev, în prezent, monitorizarea spațiului aerian ucrainean arată faptul că nu există motive pentru astfel de îngrijorări. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: De regulă, avertizările de acest gen sunt transmise atunci când pericolul declanșării unui conflict armat este iminent. Acest lucru însemană că reprezentanții americani dețin informații referitoare la posibilitatea declanțării în perioada următoare a unei confruntări militare între Forțele Armate ale Rusiei și Ucrainei.

Trebuie precizat faptul că autoritățile americane dețin informații detaliate despre trupele ruse și echipamentele acestora desfășurate la frontiera cu Ucraina. Zilnic, mai multe mijloace de cercetare aeriană ale SUA și NATO zboară în Regiunea Mării Negre și actualizează datele despre situația militară din teren.

În același timp, este de remarcat și faptul că se apropie data limită estimată de specialiști pentru finalizarea pregătirilor armatei ruse în vederea unei eventuale intervenții militare în Ucraina. Aceștia au avansat ca probabilă data de 20 aprilie.    

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s