Cu gândul la Ucraina, trupele ruse au luat cu asalt Peninsula Crimeea

foto

Pe 22.04.2021, în Peninsula Crimeea, s-a desfășurat cel mai mare exercițiu organizat de Forțele Armate ale Federației Ruse în această regiune de la dizolvarea fostei URSS. În prezența ministrului apărării și șefului Statului Major General, generalii de armată Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov, la activitățile desfășurate în raioane maritime din Marea Neagră și în poligonul Opuk, au participat aproximativ 10.000 de militari și 1.200 de unități de tehnică de luptă.

Acțiunile executate pe mare, în aer și pe uscat au fost conduse de comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

Încă de la început trebuie remarcat faptul că exercițiul desfășurat în Crimeea a avut un pronunțat caracter ofensiv și a urmat, în mod clar, scenariul unei intervenții militare într-un stat riveran Mării Negre, cel mai probabil în Ucraina.

Elementele principale ale exercițiului au vizat debarcarea desantului maritim și desantarea (prin parașutare) a desantului aerian.

La activitățile desfășurate pe mare au participat aproximativ 40 de nave de luptă și 20 de nave auxiliare aparținând Flotei din Marea Neagră, Flotilei din Marea Caspică, Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică. Desantul maritim a fost format din șapte nave mari de desant și nouă vedete de desant. Acesta a fost sprijinit de fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen, precum și de crucișătorul Moscova și nave mici purtătoare de rachete, între care Grayvoron și Vyshny Volochek.

În aer, au acționat și șapte patrule de elicoptere de tip Mi-8AMTȘ și Ka-52. De asemenea, avioane de vânătoare Su-30SM și de bombardament Su-34 și Su-24M au îndeplinit misiuni la joasă altitudine.

În cadrul operațiunii de desant aerian au fost desantați aproximativ 2.000 de militari și 60 de unități de tehnică de luptă. Pentru transportul trupelor și a tehnicii militare au fost întrebuințate 40 de avioane de tip Il-76MD ale Aviației Militare de Transport. Sprijinul aerian al acestora a fost asigurat de avioane de vânătoare de tip Su-27 ale Aviației Operativ Tactice a Regiunii Militare Sud. De asemenea, conducerea activităților aeriene s-a realizat de la bordul unui avion AWACS de tip A-50U și a unui punct de comandă aeropurtat Il-22SURT.

După finalizarea exercițiului, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat și încheierea verificării trupelor Regiunilor Militare Vest și Sud, precizând că acestea vor reveni în punctele de dislocare permanentă începând din 23 aprilie. Potrivit declarațiilor acestuia, defluirea trupelor va fi finalizată până pe data de 01 mai.

Ministrul rus al apărării a dezvăluit și structurile care au fost deplasate în ultimele săptămâni la frontierele occidentale ale Rusiei din vestul și sud-vestul țării. După ce în urmă cu câteva zile acesta anunțase că s-a realizat redislocarea la graniță a două armate de arme întrunite și a trei mari unități de desant-aerian, acum ministrul a și nominalizat aceste structuri, respectiv Armata 58 arme întrunite a Regiunii Militare Sud și Armata 41 arme întrunite a Regiunii Militare Centru, precum și Diviziile 7 și 76 Desant-Asalt și Divizia 96 Desant Aerian. În timp ce Armata 58 a fost deplasată în Crimeea (în poligonul Opuk), Armata 41 a fost redislocată în vestul Rusiei (în poligonul Pogonovo). 

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s