Direct asupra cursului: Manevrele desfășurate de militarii ruși în Crimeea au influențat moneda națională

1

Finalizarea manevrelor desfășurate în Crimeea a afectat cursul de schimb al monedei rusești. La câteva ore de la emiterea ordinului privind revenirea trupelor în locurile de dislocare permanentă, dolarul și euro au început să scadă. Analiștii bursieri pun acest lucru pe seama unei scăderi a riscurilor geopolitice. Aceaștia sunt chiar încrezători că se poate aștepta o consolidare suplimentară a rublei în viitor.

Pe 22 aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că efectivele Regiunii Militare Sud și Trupelor de Desant Aerian implicate în manevrele din poligonul Opuk din Crimeea și-au încheiat, cu succes, misiunile.

Piața a reacționat aproape instantaneu la mesajele privind retragerea contingentelor participante la exerciții. În timpul tranzacțiilor de la bursa din Moscova, dolarul a scăzut la 75,6 ruble, după ce a pierdut 1,3%, iar euro la 90,94 ruble, pierzând 1%.

Directorul pentru piețele financiare și analiză macroeconomică al societății Alfa Capital Management Company, Vladimir Bragin, este convins că întărirea monedei ruse a fost influențată de știrile privind finalizarea exercițiilor militare din sud-vestul Rusiei.

Potrivit declarațiilor acestuia, jucătorii de pe piață au considerat manevrele drept o sursă de nervozitate și un semnal de tensiune și riscuri geopolitice crescute, care au afectat în cele din urmă rata monedei naționale. Analistul este sigur că reducerea acestora reprezintă cel mai important factor pe termen scurt pentru creșterea rublei.

Vorbind despre perspectivele rublei, specialiștii estimează o consolidare moderată a monedei naționale. “Într-un scenariu favorabil, până la sfârșitul lunii aprilie, rata poate scădea sub 74,5 ruble la un dolar”, a spus Bragin.

Și managerul de portofoliu al companiei Sistema Capital, Konstantin Asaturov, prognozează că rubla ar putea încheia al doilea trimestru al anului în intervalul 72-74 la un dolar.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s