Rusia desfășoară în Crimeea o repetiție generală pentru o eventuală intervenție militară în Ucraina

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 22.04.2021, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, în poligonul Opuk din Crimeea, va fi executat un exercițiu intercategorii, cu participarea de nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, a unor unități din Forțele Terestre și Trupele de Desant Aerian, precum și a unor forțe și mijloace ale Forțelor Aerocosmice.

Potrivit datelor prezentate de minister, pe 22 aprilie, în Peninsula Crimeea se va desfășura etapa de bază a celui mai amplu exercițiu planificat în cadrul verificării de control, la care vor lua parte trupe (forțe) din cadrul Regiunii Militare Sud și Trupelor de Desant Aerian.

“La activitățile practice ale trupelor vor participa unități ale unei armate de arme întrunite, armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, nave de luptă și unități ale Trupelor de Apărare de Coastă din cadrul Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică ale Regiunii Militare Sud, precum și unități ale Trupelor de Desant Aerian”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Tass și Interfax.

În acesta se menționează că, în ziua anterioară, trupele au fost deplasate în raioanele de concentrare, grupările navale ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică au ieșit în zonele de desfășurare a exercițiului, iar forțele și mijloacele Trupelor de Apărare de Coastă și ale Apărării Antiaeriene au ocupat pozițiile de luptă.

Poligonul Opuk din Crimeea se află la o distanță de 60 de kilometri de Feodosia și de 40 de kilometri de Kerci. Posibilitățile acestuia permit îndeplinirea misiunilor de desantare a trupelor și depășire a apărării antidesant a adversarului, de debarcare a desantului maritim cu două batalioane de infanterie marină simultan, executarea tragerilor cu artileria de pe nave asupra unor ținte de coastă, precum și antrenarea piloților din cadrul Aviației Operativ Tactice și Aviației Forțelor Terestre.

Verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă se desfășoară în toate Regiunile Militare și în Flota de Nord, inclusiv în raioane de la Polul Nord, Insulele Kurile sau Peninsula Kamchatka.

În total, în luna aprilie, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse sunt planificate peste 4.000 de exerciții de diverse niveluri și complexități. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul care se desfășoară astăzi în Crimeea poate fi considerat ca o repetiție generală în vederea unei eventuale intervenții militare în Ucraina.

În ultimele săptămâni, adică de la sfârșitul lunii martie, Rusia a întărit gruparea de trupe din Crimeea dislocând în peninsulă Armata 58 arme întrunite din Caucazul de Nord, două regimente de desant aerian ale diviziilor din Pskov și Tula, peste 50 de avioane ale Aviației Operativ Tactice, peste 15 nave de luptă și auxiliare ale Flotilei din Marea Caspică și câte două nave mari de desant din cadrul Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică.

În perioada 20-24 aprilie, tot acest dispozitiv impresionant constituit în Crimeea este implicat în desfășurarea de activități de pregătire pentru luptă, așteptând ordine pentru evoluții ulterioare.

Este posibil ca, până la sfârșitul lunii, trupele să participe la o eventuală invazie în Ucraina ori să înceapă revenirea în punctele de disclocare permanentă. Totul va depinde de ordinele primite de la conducerea politico-militară a statului rus, care vor fi date în funcție de evoluția situației de securitate din Regiunea Mării Negre.  

Surse: militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s