Militarii ruși se retrag din Crimeea după exerciții: Peste 50 de avioane și elicoptere au fost relocate pe aerodromurile de bază

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 26.04.2021, că Aviația Operativ Tactică și Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au revenit pe aerodromurile de dislocare permanentă, după exercițiile desfășurate în Peninsula Crimeea.

“Peste 50 de avioane ale Aviației Operativ Tactice și elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și Aviației navale a FRMN au revenit din Crimeea pe aerodromuri din Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și în Regiunile Volgograd și Rostov”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

În timpul exercițiului, escadrilele Aviației Operativ Tactice și Aviației Forțelor Terestre din cadrul Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud au îndeplinit misiuni în cooperare cu Aviația navală a FRMN. Piloții avioanelor de vânătoare Su-27SM și Su-30SM, ai avioanelor de bombardament Su-24M și Su-34, precum și cei ai avioanelor de asalt Su-25SM3 au executat lansări de rachete și de bombe asupra unor ținte navale și terestre.

“Echipajele elicopterelor Mi-8AMTȘ Terminator din dotarea Aviației Forțelor Terestre au participat la transportul desantului aerian tactic, în timp ce echipajele elicopterelor Mi-35, Ka-52 și Mi-28N au asigurat sprijinul cu foc al subunităților aeromobile. La rândul lor, elicopterele Ka-27PS și Ka-29 ale Aviației navale au asigurat debarcarea pe litoral a subunităților FRMN”, se precizează în comunicatul de presă.

În același timp, piloții au asigurat escortarea grupărilor navale de atac, în timpul asigurării securității în acvatoriul Mării Negre.

“La faza activă a exercițiului intercategorii din Crimeea au participat peste 10.000 de militari și peste 1.200 de unități de armamente și tehnică militară, inclusiv 40 de nave și vedete de luptă, 20 de nave de asigurare și până la 200 de aparate de zbor”, au menționat reprezentanții Serviciului de presă.

Potrivit precizărilor acestora, în paralel, subunitățile Armatei 58 arme întrunite, care au luat parte la exercițiul din poligonul Opul din Crimeea, au finalizat încărcarea tehnicii militare pe platforme feroviare, în vederea revenirii în punctele de dislocare permanentă.

“Redislocarea trupelor se va face în mod combinat, pe cale aeriană și cu platforme feroviare, precum și pe șosea, pe drumurile federale. Marea unitate de infanterie moto a Armatei 58 din Daghestan va parcurge pe calea ferată o distanță de aproximativ 1.800 de kilometri”, au concluzionat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Se estimează că, tot pe cale feroviară, vor reveni în punctul de dislocare premanentă și geniștii din Kabardino-Balkaria ai Armatei 58 arme întrunite. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prezent în Crimeea la faza activă a exercițiului desfășurat în poligonul Opuk, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a anunțat, pe 22 aprilie, că, începând din data de 23 aprilie, trupele dislocate în ultimele săptămâni în vestul Federației Ruse și în Peninsula Crimeea vor reveni în locurile de dislocare permanentă.

Defluirea trupelor se desfășoară lent, iar în anumite zone aceasta practic nu s-a produs. Spre exemplu, în poligonul Pogonovo din aporpiere de Voronezh, este menținută pe poziții toată tehnica din dotarea trupelor Armatei 41 arme întrunite a Regiunii Militare Centru. Motivarea oficială a reprezentaților ruși are în vedere participarea structurilor armatei la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021. Numai că acesta urmează să fie executat abia în luna septembrie. În aceste condiții, este evident faptul că menținerea tehnicii în apropierea frontierei de vest a Rusiei reprezintă garanția unei intervenții rapide în Ucraina, în cazul deteriorării situației de securitate din Donbas.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s