Crucișătorul Moscova al FRMN a ieșit în Marea Neagră, pe fondul sosirii în regiune a unei nave de patrulare americane

foto

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 27.04.2021, nava amiral a flotei, curcișătorul purtător de rachete Moscova, a ieșit în acvatoriul Mării Negre, pe fondul sosirii în regiune a unei nave de patrulare americane.

“Echipajul crucișătorului va executa, în poligoane maritime din Marea Neagră, un complex de exerciții navale și manevre comune cu alte nave de luptă ale FRMN și cu elicoptere ale Aviației navale”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

“În timpul activităților practice, echipajul crucișătorului Moscova urmează să îndeplinească algoritmi de acțiune privind întrebuințarea complexului de rachete principal al navei și să execute lansări de rachete antiaeriene și trageri de artilerie asupra unor ținte navale, care imită nave de luptă ale adversarului convențional”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

Militarii ruși au informat că, pentru asigurarea securității poligonului maritim și a acvatoriilor conexe, în care vor fi executate tragerile de luptă, mai multe raioane maritime vor fi închise pentru navigație.

Anterior, Flota a 6-a operativă a SUA a anunțat că nava de patrulare Hamilton a Gărzii de Coastă americane a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele și va intra în Marea Neagră.

După cum au menționat reprezentanții flotei, în perioada în care se va afla în Marea Neagră, nava urmează să coopereze cu aliații din cadrul NATO și cu statele partenere din regiune.

Aceștia au informat că, pe 26 aprilie, nava a desfășurat un exercițiu în Marea Egee împreună cu distrugătorul american Roosevelt, care, la jumătatea lunii aprilie, trebuia să intre în Marea Neagră împreună cu crucișătorul Donald Cook. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Moscova aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, fiind singura navă de rang I din compunerea FRMN.

Probabil, legătura dintre ieșirea acestuia pe mare și intrarea în Marea Neagră a unei nave de patrulare americane este una indirectă. Este foarte posibil ca monitorizarea navei americane să fie asigurată de o navă rusească de rang mai mic, respectiv o navă purtătoare de rachete.

Crucișătorul va îndeplini misiuni de pregătire pentru luptă la încheierea perioadei de instrucție de iarnă, în contextul situației de securitate tensionate din Regiunea Mării Negre.

În săptămânile sau lunile următoare, crucișătorul Moscova va fi deplasat în Marea Mediterană, unde va conduce Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Nava amiral a FRMN a fost inactivă pentru o lungă perioadă de timp. Aceasta a redevenit operațională în ultima parte a anului 2020, după ce a fost supusă unui proces de reparații planificate, începând din anul 2016.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s