Cu un ochi în Marea Neagră, Flotila rusă din Marea Caspică a scos pe mare toate navele purtătoare de rachete Kalibr

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 27.04.2021, că, o grupare navală de atac a Flotilei din Marea Caspică, formată din fregata Daghestan și navele mici purtătoare de rachete Grad Sviyazhsk, Uglich și Veliky Ustyug, a ieșit din punctul de dislocare permanentă și se deplasează pentru desfășurarea în poligoanele maritime indicate.

În cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, echipajele navelor vor îndeplini misiuni de instrucție și luptă privind organizarea comunicațiilor și a apărării antiaeriene. De asemenea, marinarii vor desfășura activități de luptă pentru vitalitatea navelor, în timpul deplasării pe mare. Toate activitățile vor fi executate în condiții cât mai apropiate de cele de luptă, prin crearea de perdele de fum și de ținte false.

În același timp, echipajele navelor vor distruge nave de luptă ale adversarului convențional și vor desfășura exerciții navale de ducere a luptei în compunerea grupării navale.

Navele Flotilei din Marea Caspică vor executa și trageri de artilerie cu instalațiile AK-630 și AK-176 asupra unor ținte-scut tractate.

În total, în timpul exercițiilor desfășurate pe mare, echipajele navelor flotilei vor îndeplini peste 20 de misiuni de instrucție și luptă, în cooperare cu Aviația Regiunii Militare Sud. Vor fi întrebuințate aproximativ 1.000 de diverse muniții, reprezentând rachete, proiectile de artilerie și mine.

Exercițiile tactice de control pe mare vor reprezenta etapa finală de pregătire pentru luptă a navelor Flotilei din Marea Caspică, în perioada de instrucție de iarnă. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este interesant de remarcat faptul că cele patru nave de luptă sunt toate platformele purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din dotarea Flotilei din Marea Caspică. Acestea au fost întrebuințate de mai multe ori în timpul campaniei din Siria, când au executat atacuri cu rachete 3M14 din Marea Caspică asupra unor ținte de pe teritoriul sirian, la distanțe de peste 1.400 de kilometri.

Având în vedere bătaia rachetelor, acestea pot fi folosite și în cazul unui conflict armat în Regiunea Mării Negre. În plus, în caz de necesitate, navele pot fi aduse, pe canalul Volga-Don, în Marea Azov sau în Marea Neagră.

În ultimii ani, navele purtătoare de rachete Uglich și Veliky Ustyug au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. De asemenea, nava Veliky Ustyug a fost deplasată, pe apele interne, la Sankt Petersburg, unde a participat la Parada navală organizată de Forțele Navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s