Fregata rusească Amiral Grigorovici a revenit în Marea Neagră, după o misiune de 135 de zile

foto

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 08.05.2021, fregata Amiral Grigorovici a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre. Nava revine astfel la Sevastopol, după 135 de zile de misiune.

Fregata Amiral Grigorovici, purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, a ieșit din Marea Neagră pe 24.12.2020. Până în prezent, aceasta a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

foto 1

Nava a fost înlocuită în misiune de o altă fregată a FRMN, respectiv Amiral Makarov, care a ieșit din Marea Neagră pe 02.05.2021.

Cele trei fregate Proiect 11356M ale FRMN, Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov, fac parte din Divizia 30 Nave de Suprafață – Sevastopol. Acestea îndeplinesc misiuni, pe principiul rotației, în cadrul grupării navale rusești din estul Mării Mediterane. De regulă, navele asigură și conducerea grupării.

În ultimele zile, mai multe nave de luptă și auxiliare ale FRMN au tranzitat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane. Astfel, pe 05 mai, din Marea Neagră a ieșit nava mare de desant Novocherkassk, pe 06 mai dragorul Kovrovets, iar pe 07 mai remorcherul Shakhter. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s