Flota rusă din Marea Neagră va continua dotarea cu nave noi, purtătoare de armamente de mare precizie

foto

Comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov, a declarat, pe 13.05.2021, că, în curând, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) va primi nave noi, purtătoare de armamente de mare precizie.

“În perspectiva apropiată, va continua dotarea FRMN cu nave de suprafață cu arme de mare precizie. De asemenea, va fi continuat și procesul de introducere în dotarea Trupelor de Apărare de Coastă și a Infanteriei Marine a unor noi categorii de armamente și tehnică militară”, a precizat Evmenov într-o telegramă adresată personalului FRMN, cu ocazia sărbătoririi a 238 de ani de la înființare. Textul telegramei a fost distribuit de Ministerul rus al Apărării și preluat de agenția Interfax.

Evmenov a menționat faptul că se dezvoltă și Aviația navală, precum și infrastructura de dislocare a FRMN. “Toate aceste măsuri sunt luate în scopul eficientizării modului de îndeplinire a misiunilor de către marinarii FRMN în zona de responasbilitate operațională a acesteia, precum și prevenirii amenințărilor împotriva Federației Ruse din direcția strategică sud”, a subliniat amiralul.

Potrivit declarațiilor sale, cea mai importantă misiune constă în “îmbunătățirea structurii de dislocare, în scopul asigurării activităților forțelor de suprafață, subacvatice, aviației și componentelor de coastă ale FRMN”.

“Va continua dezvoltarea bazei științifice și educaționale a FRMN, precum și a sistemului de servicii pentru nave și submarine”, a spus Nikolai Evmenov.

După cum a concluzionat acesta în telegramă, “în acest an, forțele FRMN vor continua să îndeplinească misiuni în cadrul grupării navale permanente a Forțelor Navale din Marea Mediterană, să participe la exerciții navale și intercategorii la diferite niveluri, precum și la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg”.   

Comentariu remnmilitaryblog.com: Direcția principală de dezvoltare a FRMN va fi reprezentată de dotarea cu nave de suprafață purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și Oniks, care, în perspectivă, vor putea întrebuința și noile rachete hipersonice de tip Zircon.

Începând din anul 2014, în înzestrarea FRMN au fost introduse 16 platforme de acest tip. Între acestea se află șase submarine Proiect 636.3 și 10 nave de suprafață (trei fregate Proiect 11356M, trei nave de patrulare Proiect 22160 și patru nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631).

În perspectiva apropiată, până în anul 2023, cel puțin alte 10 platforme purtătoare de rachete de croazieră vor fi introduse în compunerea FRMN. Astfel, în anul 2021 vor fi primite o navă de patrulare Proiect 22160 (Serghei Kotov) și două nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800 (Tsiklon și Askold). În 2022, o navă de patrulare Proiect 22160 (Viktor Veliky), o navă mică purtătoare de rachete Proiect 21631 (Naro-Fominsk) și două nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800 (Amur și Tucha). În 2023, o navă de patrulare Proiect 22160 (Nikolai Sipyagin), o navă mică purtătoare de rachete Proiect 21631 (Stavropol) și o navă mică purtătoare de rachete Proiect 22800 (Taifun). 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s