Nava de patrulare americană Hamilton a ieșit din Marea Neagră după 17 zile petrecute în regiune

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 14.05.2021, nava de patrulare americană USCGC Hamilton a început traversarea Strâmtorii Bosfor în direcția Mării Mediterane. Nava Gărzii de Coastă a SUA părăsește astfel Marea Neagră după 17 zile petrecute în regiune.

Pe timpul șederii în Marea Neagră, nava americană a desfășurat activități comune de întărire a securității maritime împreună cu aliații regionali și cu partenerii SUA. Aceasta a efectuat escale în porturile Batumi și Odesa din Georgia și Ucraina.

foto 1

Nava de patrulare Hamilton a fost supravegheată în Marea Neagră de forțe și mijloace aparținând Serviciului Federal de Frontieră din cadrul FSB. Nave similare rusești au monitorizat activitățile acesteia și chiar au intervenit în zonele în care Hamilton și nave georgiene sau ucrainene au executat exerciții comune.

Nava americană a intrat în Marea Neagră pe 27 aprilie. De asemenea, începând din 10 mai, în zonă se află și nava de patrulare Commandant Birot (F796) aparținând Forțelor Navale franceze.

De asemenea, în cursul lunii mai, este planificată sosirea în Marea Neagră a unei grupări navale mixte britanico-olandeză. Din aceasta vor face parte un distrugător și o fregată din Marea Britanie și o fregată din Olanda. Cele trei nave aparțin grupării de asalt a portavionului britanic Queen Elizabeth.

 Toate aceste deplasări de nave ale unor state membre NATO în Marea Neagră au loc pe fondul situației tensionate din regiune, în urma concentrărilor recente de trupe rusești la frontiera cu Ucraina. În acest mod, statele occidentale își exprimă sprijinul pentru autoritățile de la Kiev, în confruntările cu Rusia.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s