Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Barents

foto

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul  Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 18.05.2021, două bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au efectuat un zbor planificat deasupra Mării Barents.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS ale Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Barents. Durata acestuia a fost de peste șapte ore”, se arată într-un comunicat de presă al departamentului, preluat de agenția de presă TASS.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Ministerului Apărării, bombardierele au fost escortate de avioane de vânătoare de tip Mig-31 din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord.

Reprezentanții ruși au menționat că echipaje ale Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific.

Toate zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu normele internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Informația este aproape identică cu cea prezentată anterior de Ministerul rus al Apărării referitoare la zborul efectuat de alte două bombardiere strategice de tip Tu-95MS deasupra acvatoriului Mării Negre.

Avioanele de tip Tu-160 au decolat tot de pe aerodromul din Engels aparținând Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu decolarea și aterizarea aeronavelor de pe aerodromul din Engels, care poate fi vizualizat aici. Din analiza acestuia rezultă faptul că unul dintre avioanele Tu-160 a fost Nikolai Kuznetsov, număr de bord 10 roșu (număr de înregistrare RF-94100).

Probabil, cele două zboruri au fost coordonate și reprezintă a reacție a Federației Ruse la activitățile desfășurate în ultima perioadă de statele membre NATO în proximitatea frontierelor occidentale ale statului rus. De asemenea, zborurile bombardierelor strategice rusești pot fi considerate un răspuns la misiunile globale îndeplinite de bombardiere americane de tip B-52H în perioada 16-17 mai. 

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s