Nave de luptă ale flotei ruse au desfășurat exerciții antisubmarin în acvatoriul Mării Negre

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 18.05.2021, nave de luptă ale flotei au desfășurat activități de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului convențional.

“O grupare navală de căutare și asalt a FRMN, formată din crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Grigorovici, a îndeplinit misiuni pe mare de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția RIA Novosti.

Exercițiul a fost executat în acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

“În timpul exercițiului, echipajele navelor și-au îndeplinit misiunile încredințate de căutare și escortare a unui submarin și, de asemenea, au executat un complex de activități navale de întrebuințare practică a armamentului de torpile și a instalațiilor de bombe reactive”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

În același timp, echipajele navelor de luptă au executat și trageri de artilerie asupra unor machete de mine plutitoare și au desfășurat activități comune de întrebuințare a armamentului de rachete pentru distrugerea grupărilor navale și a obiectivelor terestre. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Flota rusă continuă să mențină o prezență navală semnificativă în acvatoriul Mării Negre și să desfășoare activități importante de pregătire pentru luptă, în contextul situației de securitate tensionate din regiune.

Trebuie remarcat faptul că fregata Amiral Grigorovici și submarinul Kolpino sunt platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, iar crucișătorul Moscova are în înzestrare puternicul complex de rachete antinavă Vulkan.

Probabil că, pe lângă pregătirea echipajelor, activitățile de pregătire pentru luptă vizează și descurajarea unor acțiuni de amploare ale forțelor din țările membre NATO sau din statele neriverane.

În prezent, în Marea Neagră se află numai nava de patrulare britanică Trent, care participă la activități comune cu forțe și mijloace ale Forțelor Navale ale Ucrainei.

Deși s-a anunțat că, în cursul lunii mai, în acvatoriul Mării Negre vor intra două nave de luptă britanice (un distrugător și o fregată) și o navă olandeză (fregată), deocamdată nu există informații referitoare la pregătirea unei astfel de misiuni. 

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s