Presa germană: Forțele pentru Operații Speciale – soluția ideală pentru cucerirea Peninsulei Crimeea

foto

Ediția germană a publicației Business Insider a informat că, după ce a anexat Crimeea, Rusia a transformat peninsula într-o cetate de nepătruns, concepută pentru apărarea flancului sudic al țării. Cu toate acestea, potrivit autorului articolului, Stavros Atlamazoglu, în cazul unui conflict armat, statele membre NATO au o posibilitate de a anula toată apărarea rusească.

Armata rusă, după ce a capturat Peninsula Crimeea, a consolidat în mod semnificativ apărarea acesteia, dislocând în zonă mijloace pentru combaterea diferitelor tipuri de ținte. Astfel, în Crimeea, au fost instalate stații radar puternice, sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400, precum și alte categorii de armamente, care împiedică adversarul să se apropie de peninsulă la distanțele necesare de distrugere, din aer, de pe uscat sau de pe mare.

Cu toate acestea, autorul articolului apreciază că această “cetate indestructibilă” creată de ruși poate fi cucerită. Acest rol poate fi jucat de “pisicile maritime” sau “beretele verzi”. Este vorba despre Forțele Speciale aparținând Marinei și Forțelor Aeriene ale SUA, precum și despre Forțele pentru Operații Speciale (FOS) din alte țări, inclusiv din Regiunea Mării Negre, precum Ucraina, România și Georgia. 

Potrivit lui Atlamazoglu, în cazul unui conflict militar, Crimeea va deveni un teritoriu ideal pentru FOS. Acestea ar trebui să aterizeze în secret pe coastă și să opereze împotriva navelor rusești, a sistemelor de apărare antiaeriană și sistemelor de comandă și conducere, pregătind un cap de pod pentru invazia forțelor principale.

După cum a precizat autorul, exerciții cu un scenariu de acest tip au avut loc deja în România. Acestea s-au desfășurat la începutul lunii mai, sub conducerea Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al SUA din Europa. La exerciții au participat Forțele Speciale ale Marinei americane, berete verzi și Forțe Speciale din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, precum și FOS din alte 11 țări, inclusiv Ucraina și Georgia. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s