Forfotă mare în spațiul aerian din sud-vestul Rusiei. Peste 100 de avioane și elicoptere au fost mutate pe aerodromuri operative

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 26.05.2021, că aproximativ 100 de avioane și elicoptere ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre au fost relocate pe aerodromuri operative, în cadrul unui exercițiu planificat, înaintea începerii perioadei de instrucție de vară.

“Potrivit planului unui exercițiu tactic de zbor cu o grupare de aviație și apărare antiaeriană cu trageri de luptă, unitățile de aviație de vânătoare, bombardament, asalt și ale Aviației Forțelor Terestre din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud au efectuat scoaterea tehnicii de aviație de sub atacul adversarului convențional”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

Echipaje ale avioanelor de vânătoare Su-30SM și Su-27, de bombardament Su-24 și Su-34, de asalt Su-25, precum și ale elicopterelor de tip Mi-8, Mi-28 și Ka-52 au efectuat zboruri de pe aerodromurile de dislocare din zona Kuban a Ținutului Krasnodar și Regiunea Rostov, pe aerodromuri din Ținutul Stavropol și Regiunile Astrakhan și Volgograd. De asemenea, planul exercițiului a inclus zboruri ale elicopterelor Aviației Forțelor Terestre din Kuban și Regiunea Rostov pe aerodromuri operative. 

“În cadrul exercițiului, au fost desfășurate grupe operative în compunerea direcțiilor, serviciilor și departamentelor regiunii, în cadrul armatelor și marilor unități ale Regiunii Militare Sud, marilor unități și unități militare ale armatelor de arme întrunite, Trupelor de Apărare de Coastă și Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră, precum și a unităților de război electronic, transmisiuni și asigurare tehnico-materială”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Perioada de intrucție de vară urmează să înceapă în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse pe 01 iunie.

Desfășurarea unui exercițiu de asemenea amploare cu puțin timp înaintea începerii propriu-zise a perioadei de instrucție de vară este oarecum atipică.

Probabil că, reprezentanții Regiunii Militare Sud au avut în vedere verificarea modului de reacție a unităților de aviație, în urma declanșării unui atac inopinat al adversarului.

Este posibil ca, în zilele următoare, avioanele și elicopterele relocate pe aerodromuri operative să treacă la îndeplinirea de misiuni de pregătire pentru luptă din noile locuri de dislocare. Acestea vor include și lansări de rachete și bombe în poligoanele de aviație. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s