Exercițiu mai puțin obișnuit în Marea Neagră. O fregată rusească a respins atacul cu rachete al complexelor de coastă Bal și Utes

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 26.05.2021, fregata Amiral Grigorovici a desfășurat un exercițiu comun cu complexele de rachete de coastă Utes și Bal.

“Potrivit scenariului exercițiului, echipajele de luptă ale complexelor de rachete de coastă au primit misiunea de a căuta o navă de suprafață, iar după descoperirea acesteia să execute lansări de rachete Progress și Uran împotriva țintei navale”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

“La rândul său, echipajul fregatei a descoperit țintele aeriene, a efectuat escortarea acestora, după care le-a distrus cu ajutorul complexului de rachete antiaeriene Shtil, la o distanță și o altitudine sigure pentru navă”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

Tragerile de luptă au fost executate în mai multe etape, fiind efectuate peste 10 lansări de rachete de la bordul navei și cu ajutorul complexelor de coastă.

Rezultatele tragerilor au fost monitorizate de dronele din dotarea Aviației navale a FRMN.

După cum au informat marinarii ruși, exercițiul din acvatoriul Mării Negre a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

Pentru asigurarea securității, poligonul maritim și acvatoriile adiacente în care au avut loc lansările de rachete au fost închise pentru navigație. La misiunea de închidere a raionului au participat aproape 30 de nave de luptă și auxiliare din cadrul FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Particularitatea exercițiului desfășurat în cadrul FRMN a constat în lansarea simultană de rachete cu complexe mobile și staționare de coastă asupra unei ținte navale și respingerea acestora cu rachetele antiaeriene ale unei nave de luptă.

Fregatele Proiect 11356M din dotarea FRMN au mai executat în trecut exerciții de acest gen împreună cu complexul staționar de rachete de coastă Utes, amplasat în munții Crimeii.

Însă, este pentru prima dată când la un exercițiu de acest tip participă, simultan, și complexe de rachete de coastă mobile de tip Bal.

Ministerul rus al Apărării a postat pe canalul său de YouTube un material video cu lansările de rachete antiaeriene efectuate de la bordul fregatei Amiral Grigorovici. Acesta poate fi vizualizat aici. 

Surse: mil.ru, militarynews.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s