Fregata Ladny a Flotei ruse din Marea Neagră a ieșit pe mare pentru testarea mecanismelor, după reparații

5

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 31.05.2021, că fregata Ladny a ieșit pe mare pentru verificarea finală a sistemelor și mecanismelor navei, precum și a complexelor de armamente, după finalizarea unui proces de reparații planificate.

Pe timpul testelor, vor fi verificate echipamentele și mecanismele tuturor unităților de luptă de pe navă. De asemenea, va fi testată instalația energetică principală, în regim de lucru maxim și de manevrare și vor fi efectuate antrenamente de luptă pentru vitalitatea navei.

În același timp, în cooperare cu stațiile de coastă, va fi verificat sistemul de recepție și transmitere a datelor pentru complexele de armamente ale navei.

După revenirea în punctul de dislocare permanentă, echipajul fregatei Ladny va trece la îndeplinirea misiunilor speciale de curs, în vederea revenirii navei în compunerea forțelor gata de luptă permanent ale FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Ladny s-a aflat în reparații la doc începând din anul 2016. Pe timpul acestora, au fost înlocuite motoarele de marș ale navei, care își epuizaseră resursele. În prezent, sistemul de propulsie al navei a fost repus în funcțiune, iar pregătirile pentru refacerea capacității de marș sunt în curs de finalizare. În afară de aceasta, la bordul navei au fost efectuate o serie de modificări constructive.

Fregata face parte din compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol alături de nave din generațiile vechi, respectiv crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Pytlivy, precum și de nave mai noi, adică fregatele Proiect 11356R Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov.

În cursul acestui an, în compunerea diviziei va fi introdusă și corveta nouă Retivy, Proiect 20380. 

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s