Rusia și-a retras bombardierele cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 dislocate anterior în Siria

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe rețelele de socializare, care au prezentat date rezultate din interceptarea radio, după îndeplinirea tuturor misiunilor încredințate, pe 28.05.2021, cele trei bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 dislocate anterior în Siria au părăsit Baza Aeriană Hmeimim.

Aeronavele au fost deplasate pe aerodromul Mozdok din sud-vestul Federației Ruse pentru realimentare și redislocarea ulterioară pe aerodromurile de dislocare permanentă.

1

Pe timpul zborului, cele trei bombardiere au fost conduse de aeronava lider de tip Il-62, cu numărul de înregistrare RF-86572. Aceasta a întrebuințat indicativul radio RFF7008.

După cum rezultă din informații anterioare de pe Twitter, cele trei bombardiere dislocate temporar în Siria au fost aeronavele cu numerele de bord 15 roșu (număr de înregistrare RF-94149), 28 roșu (număr de înregistrare RF-94157) și 50 roșu (număr de înregistrare RF-34091). Primele două avioane aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaykovka (Regiunea Kaluga), iar cea de-a treia provine de la Regimentul 200 Aviație de Bombardament – Belaya (Regiunea Irkutsk). Înainte de plecarea în misiune, aeronava de la Belaya a fost transferată la Shaykovka.

Într-o mișcare surpriză, bombardierele Tu-22M3 au fost dislocate în Siria, în cadrul Bazei Aeriene Khmeimim pe 25 mai. În ziua următoare, pe 26 mai, două dintre aeronave (RF-94149 și RF-94157) au îndeplinit o misiune de patrulare deasupra apelor neutre din estul Mării Mediterane. Sprijinul acesteia a fost asigurat de avioane de vânătoare de tip Su-35 și de o aeronavă AWACS de tip A-50U. Din imaginile prezentate de Ministerul rus al Apărării, rezultă faptul că avioanele Tu-22M3 deplasate în Siria au avut suspendate sub aripi rachete antinavă de tip Kh-22 sau Kh-32.

2

Deși inițial s-a crezut că misiunea bombardierelor Tu-22M3 în Siria și estul Mării Mediterane va fi una de durată, aceasta s-a desfășurat numai pe parcursul câtorva zile. Probabil că partea rusă a vizat doar verificarea posibilităților de dislocare în cadrul Bazei Aeriene Khmeimim din Siria a unor bombardiere aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Acest lucru a devenit posibil în urma lucrărilor de modernizare a bazei, care au inclus construirea unei a doua piste de decolare/aterizare, datorită căreia, în prezent, Federația Rusă poate disloca în Siria orice tip de aeronavă din cadrul Forțelor Aerocosmice. În același timp, au fost testate procedurile de dislocare rapidă în Siria și de intrare imediată în funcțiune în Regiunea Mării Mediterane a bombardierelor cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3. Acestea vor fi puse în aplicare, dacă va fi cazul, pentru rezolvarea unor situații de urgență. 

Surse: twitter.com, telegram.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s