Armata rusă va monitoriza pregătirea și desfășurarea exercițiului ucraineano-american “Sea Breeze”

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat, pe 02.06.2021, că armata rusă va urmări îndeaproape pregătirea și desfășurarea exercițiului militar major Sea Breeze, care vor fi executat în Ucraina, cu participarea unor state membre NATO.

“Ministerul Apărării al Federației Ruse va monitoriza îndeaproape pregătirea și desfășurarea exercițiului ucraineano-american Sea Breeze, cu implicarea unor state membre NATO și, dacă va fi necesar, va răspunde în mod adecvat la situația aflată în evoluție, în interesul asigurării securității militare a Federației Ruse”, a precizat Konashenkov.

Potrivit declarațiilor acestuia, exercițiul este planificat pentru perioada 28 iunie – 10 iulie.  

“Ministerul Apărării din Ucraina și Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa intenționează să desfășoare exercițiul comun Sea Breeze, cu implicarea țărilor NATO, pe fondul acuzațiilor neîncetate din statele occidentale, potrivit cărora Rusia și-ar fi întărit potențialul militar la frontiera sud-vestică”, a spus Konashenkov.

După cum a menționat acesta, la exercițiu vor participa Ucraina, SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Letonia și alte state partenere. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul anual Sea Breeze este unul complex, care se desfășoară pe mare, pe uscat, în aer și sub apă.

De regulă, forțe și mijloace ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) monitorizează activitățile planificate în cadrul exercițiului, de multe ori încercând chiar să interfereze cu acestea. De exemplu, în anul 2019, planul exercițiului a trebuit să fie modificat din cauza acțiunilor armatei ruse. Astfel, partea rusă a împins desfășurarea manevrelor mai în apropierea frontierelor Ucrainei, după ce a notificat închiderea unor raioane maritime pentru executarea de trageri de artilerie și lansări de rachete.

În același timp, partea rusă organizează și desfășoară activități în contrapartidă în acvatoriul Mării Negre. La acestea participă nave de luptă dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr, precum și Aviația Operativ-Tactică și bombardiere strategice din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s