Federația Rusă și Republica Belarus ar putea submina capacitatea de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei

foto

În cadrul unei emisiuni a canalului de televiziune Ucraina 24, reprezentantul Kievului în grupul trilateral de contact pentru reglementarea conflictului din Donbas, consilierul șefului Oficiului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovich, a declarat, pe 09.06.2021, că, în cazul în care Rusia și Belarus vor opri livrările de combustibili către Forțele Armate ale Ucrainei, acestea își vor pierde capcitatea de luptă pentru o lună sau două.

Pe timpul emisiunii televizate, s-a pus problema oportunității ruperii tuturor relațiilor Kievului cu Moscova și Minskul. Potrivit lui Arestovich, acest lucru nu se poate face din motive naturale.

“Nu se poate face nimic nici măcar într-un an, iar într-o zi nici atât”, a spus Arestovich.

Acesta a explicat că, dacă îi pasă de cetățeni, economie și perspectivele statului, Guvernul ucrainean trebuie, desigur, să efectueze o anumită revizuire a tuturor relațiilor existente. Dar, Kievul este obligat să lase neatinse lucrurile care sunt în interesul Ucrainei și, în special, pe cele din cauza cărora armata ucraineană își poate pierde capacitatea de luptă.

“Noi cumpărăm 70% din combustibili din Rusia și Belarus. Este vorba inclusiv de combustibilii pentru Forțele Armate. Adică putem spune nu relațiilor cu cele două state și vom rămâne pentru o lună sau două fără combustibili pentru armată”, a precizat Arestovich.

Acesta a menționat că, în istoria omenirii, există multe exemple în care țările oponente nu au rupt complet relațiile, inclusiv în ceea ce privește comerțul.

Conflictul din Donbas durează deja de mai bine de șapte ani, fiind declanșat în primăvara anului 2014. În luna ianuarie 2015, Rada Supremă a Ucrainei a declarat Rusia “țară agresoare”. De asemenea, în luna august 2020, au început și tensiunile din relațiile dintre Ucraina și Belarus. Ca urmare, la sfârșitul lunii mai 2021, Ucraina a impus o politică de sanțiuni împotriva Republicii Belarus. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s