Întâlnire de gradul zero: Un avion italian F-35 și unul rusesc Su-30SM s-au aflat față-n față deasupra Mării Baltice

foto

Potrivit unui material video postat de utilizatorul Fighterbomber pe canalul său de You Tube, un avion de vânătoare F-35A aparținând Grupului 13 Aviație al Forțelor Aeriene ale Italiei, dislocat pe baza rotației în Estonia, a încercat să intercepteze un avion militar de transport An-12 al Ministerului rus al Apărării deasupra apelor neutre ale Mării Baltice. În acel moment, un avion de vânătoare Su-30SM al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a intervenit și a îndepărtat aeronava NATO.

Pe 14 mai, partea italiană a anunțat pe site-ul NATO că un avion An-12, care zbura spre Regiunea Kaliningrad din partea continentală a Rusiei, a fost interceptat, pentru prima dată, de unul dintre avioanele F-35A aflate în serviciu în spațiul aerian al Estoniei, care a decolat de la Baza Aeriană Amari din Regiunea Harju.

“Integrarea capabilităților avansate ale F-35 demonstrează modul în care aliații își folosesc tehnologia avansată și susțin misiunea de apărare a NATO în regiune”, s-a specificat atunci pe site-ul Alianței.

După cum au remarcat italienii, un avion F-35 din dotarea Forțelor Aeriene a îndeplinit pentru prima dată o misiune de acest tip. În luna aprilie, partea italiană a anunțat că Italia devine astfel prima țară europeană care și-a dislocate aeronavele F-35A cât mai aproape de Rusia.

Potrivit materialului video, care poate fi vizualizat aici, avionul italian a fost întâmpinat de un avion de vânătoare rusesc, ce însoțea aeronava militară de transport. Ulterior, avionul F-35A, a cărui oră de zbor costă 24.000 de dolari, s-a îndepărtat repede.

În luna august 2019, un avion de vânătoare NATO de tip F-18 s-a apropiat de aeronava cu care se deplasa ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu. Șeful departamentului militar se întorcea la Moscova din Regiunea Kaliningrad, iar aeronava acestuia era escortată de două avioane de vânătoare Su-27 aparținând Aviației navale a Flotei din Marea Baltică. Avioanele rusești au îndepărtat ulterior avionul de vânătoare al NATO de aeronava ministrului apărării. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s