Rusia a solicitat Statelor Unite să oprească utilizarea periculoasă a bombardierelor B-52H în proximitatea frontierelor sale

foto

Într-un mesaj postat de Twitter, pe 11.06.2021, Ambasada Federației Ruse în SUA a denumit întrebuințarea bombardierelor strategice la exercițiile NATO din Marea Baltică drept provocatoare.

“Folosirea de către Pentagon la manevrele BALTOPS-2021 a bombardierelor strategice B-52H, care pot utiliza arme nucleare, reprezintă o nouă provocare din partea SUA. Acest zăngănit de săbii alimentează tensiunile din Europa și întunecă atmosfera înaintea summitului ruso-american”, se arată în comunicatul misiunii diplomatice ruse.

Ambasada Rusiei a cerut, de asemenea, Statelor Unite “să-și reconsidere în mod fundamental abordările de securitate de pe continent și să oprească activitățile periculoase lângă granițele rusești”.  

Exercițiul BALTOPS este executat în mod regulat de către statele membre NATO în Marea Baltică începând din anul 1971.

În acest an, la exercițiu, care se desfășoară deja pentru a 50-a oară, participă 16 state membre NATO, precum și Suedia și Finlanda. În total sunt implicate 40 de nave, 60 de avioane și elicoptere, precum și peste 4.000 de militari. Exercițiul, care a început pe 07 iunie, va dura până pe 18 iunie. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimii ani, SUA au dislocat în Europa mai multe bombardiere strategice de tip B-52H, care au executat zboruri în proximitatea frontierelor rusești de la Marea Neagră, Marea Baltică sau Marea Barents.

În acest an, patru bombardiere B-52H aparținând Aripii 2 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Barksdale (statul Louisiana) au sosit, pe 18 mai, la Baza Aeriană Moron din sud-vestul Spaniei. Acestea au efectuat deja mai multe zboruri deasupra Mării Baltice și Mării Negre.

De asemenea, în anul 2020, începând din 22 august, șase bombardiere B-52H au fost transferate, temporar, la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. În timpul staționării în Europa, acestea au efectuat peste 30 de zboruri de antrenament deasupra continentului european, inclusiv în proximitatea frontierelor vestice și sud-vestice ale Federației Ruse.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s