În anul 2021, Forțele Aerocosmice ale Rusiei vor primi în dotare încă două avioane de vânătoare Su-57

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 11.06.2021, citând o sursă din cadrul industriei constructoare de avioane, că, în acest an, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi încă două avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57 din producția de serie.

Primul avion de acest tip a fost predate Forțelor Aerocosmice la sfârșitul anului trecut.

“Până la sfârșitul anului 2021, Forțele Armate ale Rusiei vor primi al doilea și al treilea avion Su-57 din producția de serie. Ca și în cazul primei aeronave, acestea vor merge la Centrul de Stat pentru Teste de Zbor din Akhtubinsk”, a spus sursa.

După cum aprecizat aceasta, primul avion de vânătoare de tip Su-57 din producția de serie se află încă la centrul din Akhtubinsk și nu va fi predat unei unități luptătoare în viitorul apropiat.

Inițial, era planificat ca, în cursul anului 2021, să fie livrate la trupe patru avioane noi de generația a cincea.

Centrul de Stat pentru Teste de Zbor din Akhtubinsk este dislocat în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, dar nu face parte din aceasta. Toate avioanele și mijloacele de distrugere aeriană ale acestora, înainte de introducerea în înzestrare sau trimiterea la trupe, efectuează anumite teste în cadrul centrului.

Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare de tip Su-57 la forumul tehnico-militar Armata-2018. Cu aceste avioane este planificată dotarea a trei regimente de aviație.

Avionul Su-57 este un avion de vânătoare de generația a cincea destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, terestre și de la suprafața apei. Primul zbor al acestuia a fost efectuat în anul 2010. Su-57 este supermanevrabil și dispune de noi echipamente radioelectronice de bord, precum și de armamente noi. Acesta a fost construit cu utilizarea de tehnologie stealth, pentru reducerea expunerii de radiolocație. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil că partea rusă nu se grăbește cu producerea în serie a noilor aeronave Su-57 din cauza lipsei noilor motoare pentru etapa a doua de construcție a avioanelor. Acestea se află în teste și urmează să fie produse în serie începând din anul 2023.

După această dată, Forțele Aerocosmice vor primi câte aproximativ 15 avioane de tip Su-57 pe an.

Se așteaptă ca primele regimente care vor fi dotate cu noile avioane să facă parte din compunerea Regiunilor Militare Sud și Vest. Acestea vor fi structurate în câte două escadrile, cu 12 avioane fiecare. 

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s