Rusia va dezvolta o versiune cu două locuri a avionului de vânătoare Su-57, în special pentru export

foto

Aflat într-o vizită de lucru în Ținutul Primorie, vicepremierul rus, Yuri Borisov, a declarat, pe 16.06.2021, că Ministerul Apărării și compania Sukhoi planifică dezvoltarea unei versiuni cu două locuri a avionului de vânătoare Su-57 pentru export.

După cum a precizat acesta, un astfel de demers va conduce la creșterea cererii din străinătate pentru aeronava de generația a cincea.

“Există interes pentru acest tip de avion și, în opinia mea, acesta va crește de la an la an, pe măsură ce armata noastră va primi mai multe aeronave Su-57. De regulă, clienții străini se uită mai întâi la modul în care se comportă avionul în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a spus Borisov, a cărui declarație a fost preluată de agenția Interfax.

Su-57, cunoscut anterior și sub denumirea de PAK FA, este un avion de vânătoare rusesc de generația a cincea, destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte: aeriene, terestre și de la suprafața apei. Acesta a efectuat primul zbor în anul 2010.

Avionul este supermanevrabil, dispune de noi echipamente de bord și are o expunere redusă (tehnologie stealth).

În cadrul forumului Armata-2019, a fost încheiat un contract între Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi pentru livrarea a 76 de avioane de tip Su-57 pentru Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse. Primul avion Su-57 a fost livrat la trupe la sfârșitul anului 2020.

Vicepremierul Yuri Borisov a declarat că, în anul 2021, militarii ruși vor primi alte patru avioane de vânătoare Su-57.

În urmă cu câteva zile, o sursă a agenției de presă Tass anunțase că, până la sfârșitul anului în curs, vor fi livrate două avioane Su-57. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a informat recent că Forțele Aerocosmice vor primi în dotare, până la sfârșitul anului 2024, 22 de avioane Su-57 din producția de serie.

Aceste planuri par destul de ambițioase și, cel mai probabil, nu vor fi respectate.

În plus, specialiștii militari ruși așteaptă începerea producerii în serie a noilor motoare pentru etapa a doua a proiectului Su-57. Acestea se află în teste și se estimează că vor fi livrate începând din anul 2023. 

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s