Zelensky: Exercițiul ruso-belarus “Vest-2021” include scenarii de capturare a unor orașe precum Kiev, Odesa ori Harkov

foto

În cadrul unui interviu acordat reprezentanților France-Presse, Reuters și Associated Press, președintele Ucrainei, Volodymir Zelensky, a declarat, pe 16.06.2021, că la exercițiul ruso-belarus Vest-2021 vor fi exersate variante de cucerire a orașelor ucrainene Kiev, Odesa și Harkov.

Potrivit acestuia, provocările vor avea loc la jumătatea lunii septembrie, când este planificată desfășurarea exercițiului Vest-2021.

“Dacă ne adresăm rușilor, ei spun: Nu avem noi treabă cu asta. Vorbiți cu tovarășii din Republicile Donețk și Lugansk. Atunci întrebarea este: Dar Vest-2021? Exercițiul? Voi îl conduceți. Nici Donețk și nici Lugansk. Și atunci, spuneți-mi, de ce, în baza informațiilor pe care le primim, la exercițiu vor fi exersate opțiuni pentru o posibilă capturare a orașelor Kiev, Odesa și Harkov? Pur și simplu mă întreb, cum puteți să spuneți un lucru și să faceți altul?”, a precizat Zelensky.

Cu toate acestea, Zelensky a admis că nu consideră că Federația Rusă este interesată de un război la scară largă.  

Exercițiul militar Vest este executat de Federația Rusă și Republica Belarus pe baze regulate. În acest an, acesta va avea o durată de șapte zile, fiind planificat în perioada 10-16 septembrie. Pe timpul exercițiului, o atenție specială va fi acordată luptei împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor. În plus, vor fi practicate operațiuni de ducere a luptelor unităților izolate de forțele principale și a incursiunilor în adâncimea dispozitivului adversarului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Declarația președintelui ucrainean, Volodymir Zelensky, poate fi interpretată la o reacție politică la evoluțiile internaționale din ultima perioadă, care nu avantajează Ucraina.

Astfel, la summitul recent al NATO nu a fost adoptată o soluție care să ofere perspective clare de aderare a Ucrainei la Alianță, cu toate că reprezentanții statului ucrainean au solicitat insistent urgentarea procesului de primire a statutului de membru în vederea contracarării intențiilor ostile ale Rusiei.

De asemenea, la întâlnirea la nivel înalt dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin din 16 iunie, se pare că s-a convenit aplicarea acordurilor de la Minsk pentru rezolvarea situației din estul Ucrainei, soluție care nu este agreată de actuala conducere de la Kiev.

Recent, președintele Volodymir Zelenski a avertizat chiar că, în cazul în care Occidentul nu va sprijini Ucraina pentru rezolvarea favorabilă a situației din estul țării, atunci autoritățile ucrainene vor soluționa singure această problemă. Evident că, un astfel de demers ar însemna revenirea la ideea unei rezolvări a crizei prin utilizarea forței militare. 

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s