Distrugătorul american Ross a intrat în Marea Neagră pentru participarea la exercițiul “Sea Breeze-2021”

1

Flota a 6-a operativă din cadrul Forțelor Navale ale SUA a informat că, pe 26.06.2021, distrugătorul USS Ross a intrat în acvatoriul Mării Negre.

USS Ross a intrat în Marea Neagră pentru participarea la cea de-a 21-a ediție a exercițiului anual Sea Breeze”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția rusă Interfax.

Distrugătorul poate purta până la 56 de rachete de crozieră Tomahawk, cu o bătaie de aproximativ 1.600 de kilometri.

“Participarea USS Ross la exercițiul naval Sea Breeze în acest an reprezintă o adevărată demonstrație a sprijinului SUA pentru Ucraina, de care astăzi este nevoie mai mult ca oricând”, a declarat împuternicitul cu afacerile americane la Kiev, Christina Queen.

În timpul exercițiului, vor fi duse acțiuni de luptă pe mare, pe uscat și în aer, urmând să se efectueze debarcarea desantului maritim și activități antisubmarin sau de apărare antiaeriană.

Cu o zi înainte, din Marea Neagră a ieșit distrugătorul american USS Laboon, care s-a aflat în regiune începând din 11 iunie.

În același timp, începând din 14 iunie, în Marea Neagră se află distrugătorul britanic Defender și fregata olandeză Evertsen.      

Comentariu remnmilitaryblog.com: Surse locale turcești de pe Twitter au confirmat faptul că, pe 26 iunie, distrugătorul american USS Ross a început traversarea strâmtorilor Dardanele și Bosfor în direcția Mării Negre.

Probabil că, după intrarea navei americane în acvatoriul Mării Negre, Flota rusă din Marea Neagră va începe monitorizarea directă a acesteia, precum și supravegherea cu ajutorul mijloacelor tehnice din dotare (terestre, aeriene și cosmice). 

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s