Nave de luptă rusești vor executa lansări de rachete în Marea Mediterană, în proximitatea portavionului Queen Elizabeth

1

Navele Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse vor efectua, sâmbătă 26 iunie, lansări de rachete în proximitatea grupării de asalt a portavionului britanic Queen Elizabeth.

Acest lucru rezultă dintr-o notificare internațională privind zonele de restricționare a zborurilor (NOTAM). Potrivit coordonatelor anunțate, lansările de rachete sunt programate într-un raion situat la sud de Cipru.

Din alte rapoarte NOTAM reiese că, în aceeași zonă, până pe 30 iunie, operează aeronavele britanice de pe portavionul Queen Elizabeth. După cum a informat Departamentul Apărării al Marii Britanii săptămâna aceasta, avioanele vizează executarea unor atacuri asupra militanților din Siria și Irak.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că în estul Mării Mediterane au început manevre cu participarea unor nave de suprafață, submarine și avioane. Între altele, la activități participă cinci nave de luptă, între care crucișătorul Moscova și fregatele Amiral Essen și Amiral Makarov, precum și două submarine dotate cu rachete de croazieră Kalibr, respectiv Stary Oskol și Rostov pe Don.

În cadrul exercițiului, pe aerodromul Khmeimim din Siria au fost dislocate două avioane MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinzhal. La exercițiu vor lua parte și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, precum și avioane antisubmarin Tu-142 și Il-38. 

Sursa: militarynes.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s