Breaking Defense: Rusia a testat racheta hipersonică cu bazare aeriană de tip Kinzhal în Siria

1

Corespondentul publicației online Breaking Defense, Ari Egotsi, a informat că Rusia ar fi testat racheta hipersonică Kinzhal în Siria. Potrivit acestuia, informații complete pe acest subiect sunt deținute de Israel, care monitorizează în mod constant estul Mării Mediterane și teritoriul Orientului Mijlociu.

După cum au anunțat surse israeliene, testul a fost efectuat, probabil, după ce un avion rus a decolat de la Baza Aeriană Khmeimim din provincia siriană Latakia. Acesta a fost înregistrat de senzorii israelieni, care monitorizează întreaga regiune.

Reporterul Breaking Defense a precizat că exercițiile militare rusești din estul Mării Mediterane și Siria sunt monitorizate de Centrul pentru controlul zborurilor amplasat pe muntele Meron (Myron) din partea de nord a Israelului. Această facilitate este controlată de Forțele Aeriene ale Israelului și permite cercetarea unei mari părți din Marea Mediterană, precum și a țărilor din Orientul Mijlociu, inclusiv Republica Arabă Siriană.

Cu toate acestea, potrivit lui Ari Egotsi, niciun oficial israelian nu a comentat monitorizarea acțiunilor Forțelor Aerocosmice și Forțelor Navale ale Federației Ruse în regiune.

În urmă cu câteva zile, avioane militare rusești, inclusiv avioane de vânătoare MiG-31K dotate cu rachete hipersonice Kinzhal și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, au fost redislocate la Baza Aeriană Khmeimim din Siria. Presa occidentală a atras atenția că acestea pot reprezenta o amenințare pentru portavionul britanic Queen Elizabeth, aflat în estul Mării Mediterane. A fost remarcat, în special, faptul că o singură rachetă Kinzhal ar putea scufunda portavionul britanic. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Rusia a dislocat în Siria două avioane MiG-31K cu rachete hipersonice Kinzhal. Aeronavele, cu numerele de bord 90 și 96 roșii, aparțin escadrilei de pe aerodromul din Akhtubinsk, din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, care se află în serviciul de luptă experimental începând din luna decembrie 2017.

Din datele aflate la dispoziție rezultă faptul că cele două aeronave au fost deplasate în Siria fără rachete la bord. Rachetele Kinzhal au fost transferate la Baza Aeriană Khmeimim pe cale aeriană, cu ajutorul unui avion militar de transport. Ulterior însă, pe timpul misiunilor îndeplinite în zona Mării Mediterane, avioanele MiG-31K au avut amplasată sub fuzelaj câte o rachetă de tip Kinzhal. De asemenea, cele trei bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au purtat, la toate ieșirile, câte două rachete de tip H-22, vizibile în punctele de prindere de pe aripi.

Este posibil ca lansarea unei rachete Kinzhal să fi avut loc sâmbătă, 26 martie. Din datele furnizate de partea rusă, la acea dată, a fost închis pentru navigație un raion maritim din Marea Mediterană, situat la sud de Cipru, aflat la o distanță de numai 30 de kilometri de portavionul HMS Queen Elizabeth. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s